5 najboljih prirodnih lekova protiv bolova u bubrezima

vbwiufhbdw

Ako iznenada osetite bol u krstima, to može biti zbog infekcije bubrega, unutrašnjih organa, kamena u bubregu, ili nekih drugih bolesti bubrega. Bol se razvija između najnižeg rebra i butine. Uglavnom se javlja na jednoj strani, obično je oštar i jak i dolazi u talasima.

Ovaj bol čak može da se proširi na kukove i prepone. Takođe možete osetiti simptome pri mokrenju, visoku temperaturu, drhtavicu, kao i krv u urinu koji ponekad ne može golim okom da se vidi. Ako imate čak i malo sumnje da bol u leđima može biti zbog problema s bubrezima, morate posetititi svog lekara, jer može da ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem koji zahteva hitnu medicinsku pomoć. Ovi kućni lekovi za bol u bubrezima imaju za cilj da se koriste kao dodatna terapija pod nadzorom lekara.

Prirodni lekovi za bol u bubrezima

1. Pijte mnogo vode da biste ublažili bol u bubrezima

Održavanje hidriranosti ne sprečava samo kamen u bubregu, već može isterati kamenčiće prisutne u mokraćnom kanalu. Voda će razblažiti vaš urin sprečavanjem taloženja minerala i soli, i formiranja kamena u bubregu. Voda takođe ispira sve toksine iz tela. Međutim, najvažnije je da pijete mnogo vode, kako bi se smirio bol u bubrezima.

Uradite sledeće:

Čim shvatite da imate intenzivan bol u leđima, počnite da pijete čistu filtriranu vodu. Možda ćete morati da pijete 1 do 1 ½ litra vode. Terapija vodom je posebno korisna kod infekcije i kamena u bubrezima.

2. Sok od limuna

Limunov sok je jedan od najboljih prirodnih lekova za kamen u bubregu  kao i za bol u bubrezima. Sirćetna kiselina ovog citrusa razbija i rastvara kamenje. Međutim, morate da koristite svež limun, a ne sokove sa ukusom limuna.

Ujutru, započnite dan sa čašom vode pomešanog sa sokom od jednog svežeg limuna.

Čim osetite bol, popite vodu sa limunom i bol može nestati za nešto manje od 20 minuta.

Pijte hladno ceđeno maslinovo ulje sa 4 kašike limunovog soka. Takođe može da ublaži bol u bubregu.

3. Čaj od maslačka

Biljka maslačak ima diuretičko svojstvo što znači da može da poveća lučenje urina. Tako možete isprati bubrege i osloboditi od bola i kamena. I ne samo to, čaj od maslačka takođe može stimulisati cirkulaciju krvi u bubrezima.

Za čaj je potrebno:

  • sušeni maslačak, 1-2 kašičice
  • jedna šolja ključale vode

Neka čaj odstoji 10-15 minuta. Procediti i piti čaj. Pijte 2-3 šolje čaja maslačka tokom dana.

 

4Čaj od kukuruzne svile za ublažavanje bola u bubrezima

Kukuruzna svila vas može vas spasiti od bolova. Mnoge studije su pokazale diuretička svojstva svile kukuruza. Ova tradicionalna biljka za lečenje bolnih upala bubrega je bezbedna i svako može da je koristi.

Potrebno je:

  • kukuruzna svila – 1 kašika
  • 2 šolje ključale vode

Pokrijte čaj i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Procedite i pijte čaj, 2-4 šolje čaja svakodnevno.

5. Čaj od uve

Čaj od uve se tradicionalno koristi u lečenju urinarnih infekcija kao što su infekcije bešike, posebno ešerihije koli.

Potrebno je:

  • 1 kašika čaja od uve
  • 2 šolje ključale vode

Odstavite čaj da odstoji 30 minuta. Popijte pola šoljice čaja dva puta dnevno.

Upozorenje: Trudnice treba da izbegavaju konzumiranje ovog čaja.

Webtribune.rs