Naslovnica ŽIVOT Prirodni super antibiotik uništava posle prvog tretmana, sve infekcije bešike, bubrega i...

Prirodni super antibiotik uništava posle prvog tretmana, sve infekcije bešike, bubrega i mokraćnih kanala

[adsenseyu2]

ndnfkjdo498375134778

[adsenseyu3]

Ako želite da se otarasite mokraćne infekcije prirodno, predstavljamo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji uklanjaju ovu neprijatnu pojavu posle prvog tretmana.

Svako ko je imao infekciju urinarnog trakta zna kako bolna i uporna ona može biti. Konstantna potreba za mokrenjem, iako ne uspete da mokrite, osećate bol i pritisak. Čak i ako mokrite, osećaj dok to radite je veoma bolan. Međutim, neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod upale bešike.

Svaka peta žena dobija upalu bešike svake godine a infekciju uzrokuje bakterija Ešerihija koli. U većini slučajeva bolest će proći sama od sebe. Ali ako imate simptome cistitisa onda morate ići kod lekara. Simptomi cistitisa vas teraju  u kupatilo na svakih 10 minuta i javljaju se veoma bolna peckanja prilikom mokrenja gde ćete primetiti sekret ili krv u urinu, bol u leđima, jezu ili groznicu.

[adsenseyu1]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF3B0A“]Međutim, ako želite da se otarasite mokraćne infekcije prirodno, predstavljamo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji uklanjaju ovu neprijatnu pojavu posle prvog tretmana.[/stextbox]

Prirodni antibiotik – recept

Potrebni sastojci:

– 250 grama korena peršuna

– 250 grama limunove kore

– 250 grama meda

– 2 dl maslinovog ulja

[adsenseyu4]

Način pripreme:

Iseckajte koren peršuna u veoma male komade i stavite ga u blender zajedno sa limunovom koricom, medom i maslinovim uljem. Pomešajte sastojke dobro dok ne dobijete rastvorenu smesu. Držite mešavinu u frižideru.

Način konzumiranja:

Konzumirajte jednu kašiku dobijenog leka svakog jutra.

Napomena:

Med treba da bude organski, kupljen kod pouzdanog pčelara i uverite se da je limun domaći, bez pesticida. U slučaju da ste u samoposluzi kupili limun, stavite ga u vodu u kojoj ima sode bikarbone kako bi se otklonili eventualni pesticidi i štetne materije. Takođe, dobro operite koren peršuna pre nego što ga koristite.

Šta još možete da uradite za poboljšanje zdravstvenog stanja kako bešike tako i mokraćnih kanala?

[adsenseyu1]

Unosite puno vode

Iako ovo ne zvuči kao poseban i pravi lek, konzumiranje puno tečnosti je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za vašu bešiku. I pored činjenice da ćete otkloniti bakterije iz vašeg tela, voda će vam pomoći da mokrite kada imate potrebu da urinirate. Pijte 8 čaša vode dnevno, ili više, ako možete.

Idite u kupatilo i redovno obavljajte svoje fiziološke potrebe

Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet. Zadržavanje mokraće pomaže da se bakterije brže razmnožavaju. Redovno mokrenje smanjuje broj bakterija i šanse za infekcije.

Konzumirajte čaj od peršuna

Peršun poseduje diuretička svojstva. Konzumiranje čaja ne samo da će vas osvežiti nego će takođe ubrzati proces lečenja. Pijte čaj od peršuna kako bi ublažili ili sprečili urinarne infekcije. Za pripremu ovog čaja potrebno je 2 kašičice sušenog peršuna i 250 ml vode. Stavite osušeni peršun u vrelu vodu i pustite da stoji 10 minuta.

[adsenseyu4]

– Jedite krastavac

Ovo povrće je idealno za čišćenje bešike zbog sadržaja vode koji posduje. Krastavac će obezbediti dovoljno tečnosti i pomoći da se oslobodite bakterija.

– Konzumirajte sok od brusnice, u slučaju da imate previše osetljiv stomak, koristite čaj
Sok od brusnice je odličan za sprečavanje i veoma dobar alat za lečenje infekcija mokraćnog sistema. Sve što treba da uradite jeste da pijete 2 čaše nezaslađenog soka od brusnice svakodnevno.

Konzumirajte čaj od  belog luka za uništavanje bakterija

Oljuštite nekoliko čena belog luka,izgnječite ih i stavite u toplu vodu. Neka ostane potopljen 5 minuta pre nego što popijete tečnost. Ovaj čaj poseduje antibakterijska svojstva.

–  Soda bikarbona napitak protiv peckanja

Čim primetite prve znake peckanja, stavite ¼ kašičice sode bikarbone u 125 ml vode. Pijte 2 čaše vode redovno pre nego što popijete predhodno pripremljenu smešu.

Saveti plus:

Izbegavajte kofein, čokoladu. Ovi sastojci mogu pomoći da bakterije brže napadnu urinarni trakt.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]