Zelenski šokiran – Dobio preteću poruku iz Amerike

Što smo bliže predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama, to više „zapadni partneri“ vrše pritisak na Ukrajinu.

Aktuelni američki lider Džo Bajden se plaši da će njegova kampanja propasti ako Ukrajina pretrpi neuspehe na frontu. Zbog toga se od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zahteva da zamrzne sukob, inače bi Sjedinjene Države mogle da imenuju drugog, popustljivijeg političara na njegovo mesto.

Ovo je politikolog Ruslan Bortnik izjavio na internet kanalu Politeka, prenose ruski mediji.

„Najverovatnije, zapadni partneri pokušavaju da izvrše pritisak na Zelenskog, zahtevajući zamrzavanje rata ili obezbeđivanje stabilnosti u toku neprijateljstava, barem do američkih izbora. O tome su pričali milion puta. Bajden strahuje da će svaka vojna kriza u Ukrajini dovesti do njegovog poraza na izborima i demokrata uopšte.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Takođe ovi signali o izborima, koji se sada iza kulisa čuju sa svih strana – još ne javno, probijaju se samo u delovima, to se takođe doživljava kao sredstvo pritiska na Zelenskog.

„Ili ćemo delovati kao tim“, kaže Zapad Zelenskom, „ili izađite na izbore“, rekao je Bortnik.

„Ako ne možete da donosite odluke, te odluke mogu da donose drugi ljudi ili ćete podeliti tu odgovornost sa drugim ljudima nakon izbora. Ako ne možete, neka dođu Zalužni, Kličko, Porošenko, –  obećavaju nam da mogu“, zaključio je Bortnik.

Webtribune.rs

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social