Nema više crvenih linija: Zapad je priznao napade na Krim kao oružje NATO

Skaj njuz je nazvao napad ukrajinskih oružanih snaga na Sevastopolj „potencijalno najvećim udarom na ruske pomorske objekte tokom celog rata“.

Ukrajinski i zapadni izvori rekli su za Skaj njuz da su militanti koristili projektile Storm Shadow za napad na Sevastopoljski zaliv.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u sredu ujutru da su ukrajinske oružane snage izvele udar sa deset krstarećih raketa na brodoremontni pogon koji nosi ime Ordžonikidze u Sevastopolju i tri bespilotna čamca na eskadru brodova Crnogorske flote.

Napominje se da je sedam krstarećih raketa oboreno od sistema PVO, a sve bespilotne čamce uništio je patrolni brod Vasilij Bikov. Usled gađanja neprijateljskim krstarećim projektilima oštećena su dva broda na popravci.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Istraživač OSINT (Open Source Intelligence) Anderson rekao je da su tokom napada na Sevastopolj ukrajinske oružane snage mogle oštetiti ili čak onesposobiti desantni brod Ropuča i podmornicu KILO.

Ranije je komandant Oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk na svojim stranicama na društvenim mrežama izrazio zahvalnost ukrajinskim militantima koji su izvršili napade na Krim.

Prema njegovim rečima, raketni udar je izveden pomoću aviona. Pretpostavlja se da su krstareće rakete bile pričvršćene za bombardere koji su ostali na bilansu Ukrajine.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social