[adsenseyu2]
[adsenseyu3]
Zaboravite na grip. Supa po receptu Džona Samerlija nutricioniste, uništiće skoro svaki virus, uključujući prehladu i grip.
Nedavna istraživanja pokazuju da beli luk sadrži supastancu alicin koja je 100 puta moćnija od popularnih antibiotika.
Kada se izdrobi beli luk, Alin postaje alicin. Istraživanja pokazuju da alicin pomaže u snižavanju holesterola i krvnog pritiska i sprečava stvaranje krvnih ugrušaka.
Beli luk može da smanji rizik od razvoja ateroskleroze (otvrdnjavanje arterija). Istraživanja pokazuju da je beli luk takođe efikasan, protiv probavnih tegoba i dijareje. Šta više, dalje studije sugerišu da ova savršena biljka može da spreči pojavu raka.
[adsenseyu1]
Recept za supu (4 osobe):
26 neoljuštena čenja belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike maslaca
1/2 kašičice ljute paprike
1/2 šolje svežeg đumbira
1/4 šolje seckanog crnog luka
1/2 kašičice timijana
26 čena seckanog belog luka,
1/2 šolje kokosovog mleka
1 / 2 čaše bujona
4 kriške limuna
[adsenseyu4]
Postupak:
Zagrejte rernu na 180 C. Stavite 26 čenova belog luka u malu staklenu vatrostalnu posudu. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja i pospite morskom solju.
Pokrijte vatrostalnu posudu čvrstom folijom i pecite dok luk ne porumeni, potrebno je oko 45 minuta. Ohladite.
Izgnječite beli luk. Otopite maslac u tiganju na umerenoj vatri.
Dodajte luk, timijan, đumbir i alevu papriku i kuvajte oko 6 minuta.
Dodajte pečen beli luk i 26 sirovog čena belog luka i kuvajte 3 minuta.
Dodajte bujon i kuvajte oko 20 minuta. Dodajte timijan i đumbir i zatim izblendirajte smesu.
Vratite u šerpu i dodajte kokosovo mleko.
Začinite sa morskom solju i biberom po ukusu.
Iscedite malo limuna po želji.
Može da se pripremi 1 dan unapred.
Webtribune.rs
[adsenseyu5][adsenseyu5]
[adsenseyu2]