Naslovnica IZA OGLEDALA Ispovest: Umrla, ali su je izbacili iz raja

Ispovest: Umrla, ali su je izbacili iz raja

[adsenseyu2]

vcdsfdbcvsd

[adsenseyu3]

Dr Meri Nil, ortopedski hirurg koja sebe opisuje kao „konkretnog mislioca“ i kao nekog ko ne izmišlja i ne preteruje, provela je dosta vremena pokušavajući da objasni blizak susret sa smrću.

Naizgled neobjašnjiv događaj koji se odigrao još 1999. tako što se udavila nakon nesrećnog pada sa kajaka u Čileu, ostala je bez kiseonika 24 minuta. Nil je na zaprepašćenje preživela bez ikakvog oštećenja mozga.

I kao da to sve već nije dovoljno čudno, tvrdi da je posetila raj gde je bila u interakciji sa duhovima. Upozorena je na smrt njenog sina,10 godina ranije, pre nego što se to dogodilo. Iako se zbog ovog iskustva osećala konfuzno, osetila je i strahopoštovanje.

Kada se Nil oporavila od traumatske nesreće, rekla je da je shvatila da se našla na putu koji zahteva odgovore, pitajući se da li je ona ipak samo zamišljala celo nebesko putovanje.

[adsenseyu1]

„Zaista je bilo potrebno da shvatim šta sam doživela. Prošla sam kroz proces koji sa sobom nudi alternativna objašnjenja”. Nil napominje da ne razmatra mogućnost snova i halucinacija. „Mi uvek želimo da pronađemo objašnjenje da možemo razumeti nešto što je božansko. Ja sam vrlo konkretan mislilac. Nisam nerealna. Ne preterujem“.

Nil tvrdi da ono što se desilo sa njom „je izvan nauke,“ opisujući šta je navodno videla na nebu:

„Lepota je bila neverovatno jaka. Na Zemlji ne postoji ništa takvo slično”.

https://youtu.be/wW2TLZLYgm4

Ušla je u kupolastu strukturu gde se pozdravila sa duhovima koji su bili presrećni zbog njenog dolaska. Opisala ih je kao fizička bića koja imaju značajnu i vidljivu formaciju.

„Imali su fizički oblik. Imali su glavu, ruke, noge i nosili su neku vrstu odora. Znala sam da me vole, vode i štite”.

[adsenseyu4]

Nil se priseća  da nije želela da napusti nebo, govorili su joj da njeno vreme nije još došlo, da bi se potom nadvili nad njeno telo i rekli joj nešto što će je proganjati godinama kasnije.

Osim što su želeli da Nil podeli svoju priču sa drugima, ona tvrdi da su duhovi rekli da će njen najstariji sin umreti u nekom trenutku budućnosti.

„Nisu mi rekli ni datum ni vreme, ali je bilo veoma jasno da će se to dogoditi. Budila sam se svaki dan sa nadom da će se plan života mog sina promeniti“.

Deset godina kasnije, 2009. godine, u vreme kada je završila memoare “ Do raja i nazad“ sin joj je poginuo u automobilskoj nesreći.

“Ja se ne pretvaram da imam sve odgovore. Jedno od moje dece je umelo da  kaže da sam bila izbačena iz raja. Moja primarna dužnost nije bila samo zbog smrti mog sina „, rekla je ona za časopis “ Danas “ 2012 godine.

„Moja dužnost, pre svega, bila je da podelim svoju priču jer moja priča je utešna i umirujuća i inspiriše druge ljude da zaista gledaju u svoj život u nadi da će pronaći Boga“.

Iskustvo bliske smrti je doveo Nil bliže Isusu. Prema njenoj biografiji promenila je način razmišljanja o Bogu i uvidela je svoju svrhu na Zemlji.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]