ZASTRAŠUJUĆI PODACI: Ukrajinski TV kanal otkrio šokantne gubitke ukrajinskih oružanih snaga

Ukrajinski TV kanal „1+1” je tokom emitovanja prijavio više od milion poginulih i nestalih vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

Pojašnjeno je da je ova informacija naznačena u kajronu (traka sa pokretnim tekstom u donjem delu ekrana sa važnim vestima). U njemu su, između ostalog, prijavljeni gubici Oružanih snaga Ukrajine u iznosu od 1.126.652 nestale i poginule osobe.

Prošle nedelje je britansko izdanje The Economist objavilo da Sjedinjene Države procenjuju ukupne gubitke ukrajinskih trupa u sukobu na 190 hiljada. Govorili su o poginulim i ranjenim vojnicima.

Istovremeno, pre godinu dana šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da su Oružane snage Ukrajine izgubile 100 hiljada ljudi.

Ovaj podatak je kasnije uklonjen iz pisanih i video izjava predsedavajućeg EK. Kako je objasnila zvanična predstavnica resora Dana Spinat, napravljena je netačnost, a procena je zasnovana na „podacima iz eksternih izvora“.

Ruski vojni analitičari procenjuju da je više od pola miliona poginulih ukrajinskih vojnika, ne računajući povređene i onesposobljene za vojnu službu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social