Naslovnica SPEKTAR UnHerd: Rusija možda neće pristati na pregovore sa Zapadom

UnHerd: Rusija možda neće pristati na pregovore sa Zapadom

„Zapad se našao u slaboj poziciji, želi mir, ali za Rusiju nema smisla pristati na sporazum sada, izjavio je ekonomista Filip Pilkington u članku na britanskom portalu UnHerd.“

„Zapadni lideri razmišljaju o geopolitici kao da je 1823, a ne 2023, i njihov uticaj na svetskoj sceni se topi pred našim očima. Sada, kada su vojne opcije (za okončanje sukoba u Ukrajini od koristi Zapadu) su iscrpljeni, žele mir, ali su u slaboj poziciji“, smatra on.

Ekspert smatra da je sukob u Ukrajini doveo do slabljenja evropske ekonomije. Rast cena energenata uništio je industrijsku bazu Starog poretka i lišio je konkurentnosti na svetskom tržištu, primetio je on.

Zapad je već iscrpeo sve resurse da podrži Ukrajinu i „neće da pravi još jednu vojsku za njih“, piše Pilkington.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

On je primetio da je kolaps industrije u SAD i saveznicima doveo do nestašice municije, dok je Rusija pokazala da lako može da proizvede „neverovatne količine“ artiljerijskih granata ako je potrebno.

„Postavlja se pitanje: zašto bi Rusi seli za pregovarački sto ako napreduju u ključnim strateškim oblastima? – upitao je Pilkington.

[adsenseyu1]

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška kijevskom režimu slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte zbog kojih bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social