Naslovnica SPEKTAR Zastrašujuće priznanje Prigožina: Cilj u Artjomovsku nije bio grad, nego da sameljemo...

Zastrašujuće priznanje Prigožina: Cilj u Artjomovsku nije bio grad, nego da sameljemo ukrajinske trupe

Osnivač Vagnerovog PMC Jevgenij Prigožin dao je dug intervju političkom konsultantu Konstantinu Dolgovu.

Tokom više od sat vremena dijaloga, sagovornici su razgovarali o najһitnijim pitanjima vezanim za specijalnu operaciju.

Jedno od ključniһ pitanja bilo je zauzimanje Artemovska, koje su izvršile snage „muzičara“. Kako je primetio biznismen, borci su izvršili glavni zadatak u gradu.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„ Cilj Artjomovska nije bio sam Artjomovsk, već Bahmut mlin za meso. A u Artjomovsku smo, zapravo, uništili sve koji su trebali da budu uništeni, izvršili smo zadatak “, naglasio je Prigožin.

Sada jedinice PMC „Vagner” prenose položaje u Artjomovsku pod nadležnost Ministarstva odbrane Rusije. Nakon toga jurišne jedinice Vagnera odlaze na odmor i preobuku.

Osnivač „orkestra“ je odgovorio i na pitanje o „gladi za municijom“ koju su „vagnerovci“ doživeli prilikom oslobađanja grada. Prigožin je priznao da će uložiti napore da kazni odgovorne za ovu situaciju.

[adsenseyu1]

„100% ćemo obezbediti da oni koji su krivi za ovo budu izvučeni na čistinu. Za to su krivi uglavnom vojni funkcioneri “, naglasio je biznismen.

Šef PMC-a je podsetio da su zbog akutne nestašice municije u Artjomovsku poginuli vojnici koji su oslobodili grad. A gubici bi bili mnogo manji da nije bilo „gladi za municijom“. Stoga je važno otkriti odgovorne za ono što se dogodilo.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]