Naslovnica U FOKUSU Zaharova Stoltenbergu: Ne izazivajte sukobe ako želite da sprečite ponavljanje istorije

Zaharova Stoltenbergu: Ne izazivajte sukobe ako želite da sprečite ponavljanje istorije

Portparolka ruskog MSP reagovala je na izjavu generalnog sekretara NATO-a, koji je kazao da ne zna kako će se završiti vojni sukob u Ukrajini

NATO ne bi trebalo da izaziva sukobe u svetu ako želi da izbegne ponavljanje sukoba u budućnosti, upozorila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagujući na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Stoltenberg je ranije rekao da ne zna kako će se završiti vojni sukob u Ukrajini, ali da smatra da je „izuzetno važno“ da NATO „mora da spreči da se istorija ponovi“.

„Ako NATO želi da spreči da se takva istorija ponovi, onda ne bi trebalo da je stvara“, poručila je Zaharova.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da lideri Alijanse razgovaraju o tome kako da osiguraju da se „Ukrajina ne nađe ponovo na udaru Rusije po okončanju rata“, ali da brinu da ne načine potez koji bi taj savez mogao da uvuče u širi sukob.

[adsenseyu1]

Uoči samita lidera članica NATO-a u Litvaniji 11. i 12. jula, Stoltenberg je u Kopenhagenu rekao da su u toku konsultacije, ali je odbio da iznese detalje o tim razgovorima.

„Ne znamo kako će se ovaj rat završiti, ali ono što znamo jeste da je izuzetno važno da budemo u stanju da sprečimo ponavljanje istorije kada on bude završen“, kazao je Stoltenberg.

(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]