Naslovnica U FOKUSU Oglasili se Ukrajinci: Rusi više nisu sposobni …

Oglasili se Ukrajinci: Rusi više nisu sposobni …

Ukrajinski vojni obavještajci tvrde da ruske snage u toj zemlji više nisu sposobne za velike ofanzivne akcije te su dobrim delom posvećene obrani.

Ono za šta Moskva i dalje ima kapacitet je održavanje trenutnog intenziteta raketnih napada, dodaju oni.

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov rekao je sinoć za ukrajinsku televiziju da su, kada je reč o „dužini cele linije fronta“, ruske snage „u defanzivi“ i da im nedostaju resursi koji bi im omogućili „ponavljanje velikih ofanzivnih operacija“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Sve ovo vreme oni se pripremaju za odbranu i to je važan faktor koji ukrajinska komanda shvata veoma ozbiljno kada se priprema za deokupaciju ukrajinske teritorije“, dodao je Jusov.

Portparol tvrdi da se meta ruskih raketnih napada promenila i da je njihov intenzitet oslabio od zime kada su ruske snage redovno napadale energetsku infrastrukturu Ukrajine.

On je dodao da ruske snage pate od nedostataka nekih tipova raketa kao što je Kalibr.

[adsenseyu1]

„Oni aktivno traže načine da to kompenzuju… traže oružje širom sveta. Do sada nisu bili baš uspešni“, rekao je Jusov, dodajući da su uprkos tome ruske snage „u stanju da održe intenzitet raketnih napada, bar za sada“.

On ocenjuje da Rusi imaju veliku zalihu raketa tipa S-300, koje mogu da naprave veliku štetu. Reč je o projektilima dizajniranim kao protivvazdušno oružje, ali ih Rusi redovno koriste za napad na kopnene ciljeve.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Index.hr)

[adsenseyu4]