Zaharova podučava nemačku ministarku: Nismo mi krivi za nastalu glad na planeti, nego vi i vaše sankcije

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da cene hrane rastu zbog zapadnih sankcija protiv Rusije.

Zaharova je to izjavila komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva za sve veću glad na planeti.

„Cene rastu zbog sankcija koje je kolektivni Zapad uveo protiv Rusije pod pritiskom SAD. To je tako ako govorimo o direktnom uzroku. Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja javnosti“, napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

Ona je navela i da, ako se uzmu u obzir prvobitni uzroci u širem kontekstu, onda je i raspad državnosti Ukrajine delo kolektivnog Zapada.

„U raspad Ukrajine su uključeni, između ostalog i prethodnici gospođe Berbok, koji se nisu samo mešali u situaciju u toj zemlji, već su modelirali unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine“, istakla je Zaharova.

Ranije je ministarka inostranih poslova Nemačke izjavila da zbog situacije u Ukrajini može nastupiti globalna glad na planeti.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE