Naslovnica U FOKUSU Vučić tvrdi da su brojne partije odbile njegov poziv na konsultacije o...

Vučić tvrdi da su brojne partije odbile njegov poziv na konsultacije o predlogu za Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas objavio da žali što „dobar deo“ opozicionih političkih stranaka nije prihvatio njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova.

Najavio je da će doći na sednicu Narodne skupštine o Kosovu koja bi trebalo da bude narednih dana i da će odgovarati na sva pitanja.

Vučić je u video-snimku na Instagramu „buducnostsrbijeav“ kazao da je pre dva dana građanima rekao istinu o svim problemima u vezi s pitanjem Kosova: „Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako nameravamo da se borimo u budućnosti za našu zemlju“, naveo je Vučić.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Podsetio je da je svim političkim akterima ponudio razgovor i konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja.

„Da ih upoznamo i sa pritiscima, i sa svim onim sa čim se Srbija suočava. Rekli su da ne žele da razgovaraju, ili bar dobar deo njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko delovanje. Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas“, poručio je Vučić.

Predsednik nije naveo kada je i kome uputio poziv na konsultacije, niti koje su političke partije odbile da razgovaraju s njim.

Najavio je da će ipak doći na skupštinsku sednicu o Kosovu koja bi trebalo da bude narednih dana jer, kako je napisao: „Moja obaveza je da, poštujući parlament, izađem u susret svim njihovim zahtevima – pojaviću se u Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Metohiju, i za našu Srbiju“.

(beta.rs)