Naslovnica U FOKUSU Vučić: Postoji velika opasnost da Srbi budu proterani sa severa KiM –...

Vučić: Postoji velika opasnost da Srbi budu proterani sa severa KiM – Albanci samo čekaju novu priliku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se nad Srbijom i Srbima na Kosovu i Metohiji nadvila velika opasnost.

Razgovori u Briselu bili su trik i namera da se Srbija navuče da prizna „Kosovo“. Zato je jučerašnji sastanak bio pokušaj nove vrste implementacionog plana, gde je tačka jedan slušanje odnosno predstavljanje nacrta Statuta ZSO, tačka dva da ih pustimo u međunarodne organizacije, a tačka tri da se govori o ZSO.

Rekao sam im da tako nešto niti negde piše niti je moguće i kada su shvatili da to ne može da prođe, pokušali su da racionalno rešavaju stvari na severu jer se nadvila velika kriza nad nama, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti zaista misli da vlada sa 3,4 posto i neki iz Kvinte ga u tome podržavaju jer misle da će slomiti otpor Srba jednom zauvek tako što će pronađi dovoljno sluga i da tako vladaju i upravljaju.

EU je imala korektniji odnos i visoki komesar Žozep Borelj, rekao je Vučić ali je dodao da se plaši da će mu (Borelju) primeniti mišljenje do sledećeg puta.

[adsenseyu1]

Postojao je predlog o prelaznom rešenju gde oni ne bi 28. maja zauzeli svoje kancelarije. To je bila prilika za Kurtija da se izvuče iz sramote, ali sam shvatio da mu je to zapravo bio plan i prilika za proterivanje Srba, rekao je predsednik.

Osvrnuvši se na kritike iz Prištine da su sve tačke jučerašnjeg razgovora i plana protivne „Ustavu Kosova“, Vučić je rekao da je sve to igra da se slomi Srbija.

Srbija je uvek spremna za kompromise ali to da budemo toliko glupi koliko su zamislili, nije moguće, rekao je on.

Daćemo sve od sebe da čuvamo mir i stabilnost, učestvovaćemo u razgovorima ali sam veoma veoma zabrinut po tom pitanju, dodao je Vučić i pojasnio da postoji opasnost da se Srbi proteraju sa severa „Kosova“ i da Albanci samo čeka novu priliku za provokaciju, koga da maltretiraju, hapse.

[adsenseyu4]

U Evropi ne možete da objasnite nikome, da je 3,4 odsto su legalni i legitimni izbori. Neko misli da oni tako treba da vladaju dve godine, kada će Srbija da izgubi živce, rekao je Vučić.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte