Naslovnica U FOKUSU Vri kotao kod Časovog Jara- Grad pred padom!

Vri kotao kod Časovog Jara- Grad pred padom!

Ruska vojska je uspela da veću ukrajinsku jedinicu stavi u operativno okruženje istočno od grada Časov Jar.

Na ovom delu fronta ukrajinske trupe trpe velike gubitke, piše TASS.

Cela teritorija je pod punom vatrenom kontrolom Oružanih snaga Rusije. Istovremeno, tokom protekle noći, Oružane snage Ukrajine napustile su niz položaja južno i jugoistočno od grada.

Napominje se da je ukrajinski generalštab odmah prebacio tri brigade iz Časovog Jara na harkovski pravac. Tamo su upućene tek mobilisane 95., 46. i 82. brigada ukrajinske vojske.

Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je 14. maja da su posade teškog bacača plamena TOS-1A „Solncepek“ ivanovskih padobranaca uništile uporišta Oružanih snaga Ukrajine na prilazima Časov Jaru.

Uspešno delovanje ruskih teških bacača plamena omogućilo je jurišnim grupama padobranaca da zauzmu uporišta ukrajinskih oružanih snaga i oslobode isti uz minimalne gubitke.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da su ukrajinske jedinice bile prinuđene da „pređu na povoljnije pozicije“ u Volčanskoj oblasti i sela Lukjanci u Harkovskoj oblasti.

Prema navodima ukrajinskog generalštaba, uzrok su bile „vatrene i jurišne akcije“ ruskih jedinica na određenim područjima.

Istovremeno, ukrajinski generalštab je ranije priznao povlačenje jedinica u rejonu sela Lukjanci. Ukrajinska vojska je pojasnila da se zbog ovakvih manevara nadaju da će izbeći gubitke.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social