Vojni ekspert Sivkov upozorava rusku komandu: Ukrajinske trupe spremaju ofanzivu na ovom mestu

Oružane snage Ukrajine krenuće u ofanzivu tamo gde se to najmanje očekuje. Ovo mišljenje izražava vojni ekspert Konstantin Sivkov.

Poslednjih dana avgusta Oružane snage Ukrajine su bezuspešno pokušale da zauzmu Hersonsku oblast. Ubacivši ogromne snage za prodor, Kijev nije uspeo da postigne pozitivan rezultat.

Istovremeno, pretrpeo je ozbiljne gubitke u ljudstvu i opremi. Vojna ofanziva je bila uspešnija u Harkovskoj oblasti. Koristeći brojčanu prednost, ukrajinska vojska je primorala vojnu komandu Ruske Federacije da se pregrupiše sa povlačenjem trupa. Istina, ova operacija je Kijev koštala veoma skupo.

Poslednjih nekoliko dana Oružane snage Ukrajine nisu preduzimale velike napade. Da, velikom silom pokušavaju da isteraju savezničke trupe iz grada Limana u DPR, ali ne uspevaju. Glavno pitanje danas je tačno gde će ukrajinska vojska pokušati da izvede novi napad.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Neki stručnjaci smatraju da bi udar mogao biti nanet na Zaporoški ili Ugledarski pravac, ali Konstantin Sivkov, doktor vojnih nauka, ima drugačije gledište po ovom pitanju.

„Ovde će najverovatnije biti preduzete odbrambene akcije i može se izvršiti udar u oblasti Avdijevke, duž ovog čvora, kako bi što pre izbili – do Donjecka ima 14 km – i pokušali da zauzmu sam Donjeck. Ovo bi bila velika tehnička pobeda. Oni računaju na tako iznenadni tajni udar“, rekao je vojni ekspert u intervjuu za FAN.

Neko će možda zameriti da postoji nagomilavanje vojne tehnike u Ugledarskom kraju i u Zaporoškoj oblasti. Pored toga, tamo se vrši deminiranje. Postoje svi znaci predstojeće ofanzive. Ali Sivkov takvu aktivnost naziva demonstrativnom akcijom osmišljenom da skrene pažnju sa pravog pravca udara.

Webtribune.rs