Naslovnica SPEKTAR Vojni ekspert: Ne treba računati na otrežnjenje Zapada …

Vojni ekspert: Ne treba računati na otrežnjenje Zapada …

Rusija je počela premeštanje nuklearnog oružja u skladište u Belorusiji, izjavio je šef republike Aleksandar Lukašenko.

Glavni urednik časopisa „Nacionalna odbrana“, ruski pukovnik u penziji Igor Korotčenko, prokomentarisao je trenutnu situaciju.

Kako primećuje vojni analitičar, razmeštanje ruskog nuklearnog naoružanja u Belorusiji, na samim granicama NATO-a, teško da će naterati zapadni establišment da razmisli o svom ponašanju, i da odustane od agresivne politike prema Rusiji. Međutim, to će ipak povećati bezbednost Rusije i savezničke države.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Ne treba računati na nekakvo otrežnjenje Zapada. Raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja na beloruskoj teritoriji je element odgovora na rastuću prirodu pretnji Belorusiji, pre svega iz Litvanije i Poljske.

NATO stvara invazione udarne snage na poljsku teritoriju, jača svoje snage i pumpa poljske „mišiće“. S tim u vezi, Moskva na zaһtev Minska raspoređuje nuklearno oružje na teritoriji Belorusije“, kaže Korotčenko .

[adsenseyu1]

Stručnjak je takođe podsetio, da će nosioci ruskog nuklearnog naoružanja u Belorusiji, biti operativno-taktički kompleks Iskander-M, koji je već prebačen savezničkoj državi, kao i vazdušne bombe sa slobodnim padom.

„Oružje će biti pod ruskom kontrolom, ali će funkcionisati princip dvostrukog ključa. Odnosno, u slučaju agresije na nas, nuklearne bojeve glave će koristiti ne samo naša, već i beloruska vojska“, dodao je Korotčenko.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]