Vladeta Janković postavio pitanje Ani Brnabić: Da li je fond Blek Rok preuzeo spoljni dug Srbije i šta je Srbija ponudila zauzvrat?

       

Narodni poslanik Vladeta Janković pitao je danas na sednici Skupštine Srbije da li je tačno da je internacionalni globalni fond Blek Rok preuzela javni dug Srbije, a da je naša država zauzvrat založila svoja prirodna bogatstva.

Jedna svemoćna kompanija, koja je, kako kaže, upropastila Pakistan i Argentinu, posluje u Beogradu.

„Pitanje se tiče glasova koji u poslednje vreme se čuju u stručnoj javnosti, a potvrđuju ih i neki ozbiljni privredni krugovi. Tiču se internacionalnog globalnog fonda BlackRock.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

To je jedna svemoćna internacionalna kompanija, čiji je kapital preko tri triliona dolara i koja je upropastila Pakistan, Argentinu…

Ovakvi glasovi koji se šire su toliko opasni, da bi premijerka trebalo da ih demantuje istine i mira radi. Ja to činim blagovremeno i u dobroj veri.

Priča se da je ta kompanija koja u Beogradu širi poslove, preuzela spoljni dug Srbije koji u ovom trenutku iznosi 34 milijarde evra sa izgledima da dostigne 40 milijardi, a za to je Srbija morala nešto da založi.

Ono što je Srbija mogla da založi mogu biti samo rudna bogatstva, energetski potencijal, poljoprivredno zemljište… Drugim rečima, i Beograd na vodi i PKB sve su to sitnice. Ako je ova vest istina, mi smo onda zadužili Srbiju do svoje unučadi. Voleo bih da mi odgovor, odnosno demati ove vesti, da predsednica Vlade Srbije.

Najzad, hteo bih da se pitanjem obratim ministru unutrašnjih poslova Gašiću, koji je ovde nekoliko dana s više ili manje uspeha odgovarao na primedbe i prigovore.

Da li je svestan šta je učinio onim što je izgovorio ovde pred svima nama i pred milionskim auditorijumom, rekavši da se ubica Olivera Ivanovića zna i da se nalazi pod zaštitom Nemačke, na šta je posle 24 sata usledio šamar nemačke ambasade.

A taj šamar nije pao na čisto lice Bratislava Gašića, nego je pao na lice naše zajedničke domovine, na lice ove države.

Da čak nije kriv ni Jovanjicu, ni objektivno odgovoran za ove zločine i ubistva koja su se dogodila, samo to što je izgovorio dovoljno je da ne bude dostojan da bude ministar unutrašnjih poslova ove zemlje“, rekao je Jovanović.

(Nova.rs)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte