Uznemirujuće tvrdnje čuvenog vojnog eksperta: Rusija je u nevolji, nešto se dešava …

Ruski vojni ekspert Konstantin Sivkov izneo je mišljenje zašto Oružane snage RF ne sprovode aktivne ofanzivne operacije u Ukrajini i ne zauzimaju nove teritorije.

Prema rečima doktora vojnih nauka, u skladu sa svim utvrđenim pravilima i ratnim kanonima, „probijanje“ odbrane neprijatelja na jednom ili drugom sektoru se dešava sa ciljem daljeg probijanja i uništavanja pozadinskih jedinica neprijatelja.

Dešavaju se čudne stvari, nakon zauzimanja Bahmuta, Oružane snage RF nisu nastavile uspeh u zauzimanju novih teritorija.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

To, prema Sivkovu, može biti iz dva razloga:

Prvo, strah ruskog rukovodstva od mogućeg transfera taktičkog nuklearnog naoružanja zapadnih saveznika u Kijev u slučaju dalje ofanzive Oružanih snaga RF duboko na teritoriju Ukrajine.

Uostalom, kako je rekao ekspert, Oružane snage Ukrajine su već dobile svo moguće naoružanje, osim nuklearnog, čije se snabdevanje takođe ne može isključiti.

Drugo, ovo je delo pete kolone.

Daj Bože da predsednik pobedi ove zle duhove. Peta kolona je sada neosporno aktivna primetio je Sivkov.

Kao potvrdu svojih reči, vojni ekspert je naveo tri činjenice:

Glasne izjave Jevgenija Prigožina usmerene protiv Ministarstva odbrane, „čudan“ izgled generala Lapina, koji je izvršio zadatak neuobičajen za njegovu visoku poziciju – komandovao je jedinicama u Belgorodskoj oblasti, pa čak i sa grbom SSSR-a na ševronu, kao i izjava predsednika SK RF Aleksandra Bastrikina o potrebi nacionalizacije.

Pameni će izvući zaključke, glupi ne moraju ništa da razumeju, rekao je doktor vojnih nauka.

U zaključku, Sivkov je naglasio da se Rusija sada približava ozbiljnim događajima. U zemlji postoji podela snaga.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte