UŽAS DOLAZI: Hazin tvrdi da „Vladari“ nemaju drugu opciju nego Svetski nuklearni rat

Ruski ekonomista i politikolog Mihail Hazin objasnio je zašto ekonomska situacija koja se brzo pogoršava tera Zapad na radikalan korak.

Situacija u globalnoj ekonomiji koja se ubrzano pogoršava može naterati Zapad na radikalan korak, kaže Mihail Hazin.

Sadašnji nivo inflacije u SAD i Evropskoj uniji ukazuje da je kolaps Breton Vudskog sistema već postao lavina. To potvrđuje i ponašanje američke finansijske elite, koja je izgubila kontrolu nad situacijom, uključujući i histeriju šefa FED-a Džeroma Pauela. On pokušava da umiri javnost virtuelnom statistikom, ali to ne ispada baš dobro.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Play prodavnice besplatno OVDE

Kao što je Mihail Hazin primetio, na Zapadu danas nisu u stanju da pronađu načine da reše nastale probleme. Stoga se danas mogu posmatrati razna nastojanja da se fokus pomeri kroz geopolitičke preokrete.

Ekspert je ovde posebno pripisao glasine o nameri NATO-a da napadne teritoriju Belorusije iz Poljske i Litvanije.

„Drugim rečima, žure, jer se već govori o udarima na iranska nuklearna postrojenja, a Poljska i Litvanija se ozbiljno pripremaju za invaziju na Belorusiju. Sve zajedno izgleda fantazmagorično“, naglasio je Hazin.

Zanimljivo je da su ne tako davno takvi agresivni planovi imali samo formu razgovora između pojedinih predstavnika poljskih i litvanskih vlasti. Danas je ova retorika aktuelna na nivou Generalštaba NATO-a. Štaviše, rekao je specijalista, može se posmatrati i stvarna priprema Alijanse za vođenje neprijateljstava u neposrednoj blizini Rusije.

Sve ukazuje da su zapadne elite spremne da uz upotrebu nuklearnog oružja pokrenu još jedan svetski rat. A to što će posle njega sadašnji model svetskog poretka konačno prestati da postoji, njima uopšte ne smeta.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs