Naslovnica SPEKTAR Upozorenje stručnjaka: Rat u Ukrajini prelazi u novu fazu!

Upozorenje stručnjaka: Rat u Ukrajini prelazi u novu fazu!

Predsednik krimskog parlamenta, Vladimir Konstantinov, izjavio je da ukrajinski sukob ulazi u novu fazu konfrontacije.

On smatra da će se Oružane snage Ukrajine, zbog velikih gubitaka i nevoljnosti vojnika da ginu, fokusirati na napade na rusku teritoriju koristeći oružje koje im je isporučio Zapad.

Situacija na frontu je veoma napeta, a Ukrajina ima dovoljno raketa i bespilotnih letelica za te napade, iako nema dovoljno ljudi za borbu. Konstantinov je naglasio da Rusija mora biti spremna za ove napade.

Ove tvrdnje potkrepljuju informacije da su ruski PVO sistemi tokom noći presreli i uništili četiri ukrajinska drona iznad Brjanske oblasti.

Takođe, Krim je bio meta napada ukrajinske vojske između nedelje i ponedeljka, pri čemu su ciljevi bili gradovi Jvapatorija, Saki, Prvomajskoje i Kranoperekovsk, gde su se čule detonacije.

Treći primer masovne upotrebe zapadnog oružja je upotreba planirajućih avionskih bombi od strane ukrajinske avijacije za napade na ciljeve u Rusiji.

Ukrajinski vojni izvor navodi da je ukrajinski avion prvi put upotrebio takvo oružje protiv mete unutar ruske teritorije, izvan novih regiona Rusije i Krima, konkretno u Belgorodu, bez navođenja sa koje udaljenosti je izvršeno lansiranje.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social