Ukrajini je ostalo još nekoliko meseci ali SAD nikada neće priznati svoj poraz

Ukrajinski sukob će se okončati najkasnije u februaru, obzirom na slabu podršku Zapada, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Judging Freedom.

Pitanje je koliko brzo će to stići do američkih neokonzervativaca, koji su „van dodira sa realnošću“ i ne znaju da priznaju svoje greške. Oni su uvereni da imaju neku vrstu „svete misije“ zbog koje veličaju SAD i pokušavaju da eliminišu Rusiju i Kinu, rekao je Džonson.

Lari, u kojoj meri je Ukrajina izgubila rat sa Rusijom? I koliko će proći dok u Bajdenovoj administraciji ne shvate svoje kolosalne greške?

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Leri Džonson, bivši analitičar CIA: To su dva različita pitanja. Mislim da je stvarna sposobnost Ukrajine da izdrži ovaj rat najverovatnije do januara, najkasnije do februara. Mnogo zavisi od toga koliko Zapad još može da joj pruži finansijsku podršku. Ali zapadne zemlje već počinju da pružaju otpor, sa mogućim izuzetkom Nemačke. Čak i njihova usmena obećanja ne garantuju uvek isporuku.

Međutim, što se tiče neokonzervativaca, ti ljudi nikada neće odustati. Možete ih gole nabijati na kolac u pustinji, politi ih benzinom, zapaliti, a oni će još reći: „Nema vatre! Uopšte nam nije vruće!“

Vidite, oni su jednostavno odvojeni od stvarnosti. I apsolutno su uvereni da imaju neku vrstu svete misije, za čije ispunjenje je potrebno da SAD dominiraju svetom, a Rusija i Kina nestanu. Oni nikada neće odustati.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social