Objavljen video snimak opkoljavanja i poraza odreda Olega Sencova kod Avdejevke

Ukrajinski mediji prikazali su snimak koji pokazuje opkoljavanje i poraz boraca 47. brigade Oružanih snaga Ukrajine kod Avdijevke. Video je dostupan na SB Telegram kanalu.

Na početku snimka prikazan je trenutak gde ukrajinski vojnici ujutru zauzimaju položaje. U tom trenutku, u toku su pregovori između nekoliko brigada koji pokušavaju da zadrže rovove. Oni se drže zajedno uprkos teškoj situaciji. Oleg Sencov, ukrajinski reditelj, komanduje grupom i daje sva potrebna uputstva.

Nakon nekog vremena, grupa Oružanih snaga Ukrajine je okružena sa četiri tenka ruske vojske. To izaziva paniku među ukrajinskom vojskom i pokušavaju da dođu do bacača granata, ali se na kraju ispostavilo da tenkovi samo prolaze, krećući se ka železničkim šinama. Zajedno sa nekoliko ranjenih vojnika, jedinice Oružanih snaga Ukrajine brzo napuštaju svoje položaje koristeći borbena vozila pešadije Bredli.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Podsetimo, 2014. godine režiser Oleg Sencov je uhapšen zbog učešća u pokušaju terorističkog napada na Krimu, zbog čega je osuđen na 20 godina zatvora. Godine 2019. pušten je u okviru razmene zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social