Naslovnica SPEKTAR UDARNO: Ukrajina će biti podeljena, preformatisana, Zelenski sklonjen a ultimatum Moskve ispunjen

UDARNO: Ukrajina će biti podeljena, preformatisana, Zelenski sklonjen a ultimatum Moskve ispunjen

SAD kuje planove da podele Ukrajinu duž Dnjepra, uz uključivanje teritorije koju kontroliše Kijev u evroatlantsku zajednicu.

Ovo je izjavio ukrajinski biznismen, TV voditelj, i aktivista „Majdana“, Andrej Palčevski.

Prema Palčevskom, Zelenski nije pogodan u tom pogledu, pa će umesto njega biti imenovan drugi predsednik, koji će biti spreman da potpiše sporazume sa Rusijom koji su potrebni Amerikancima.

„Mislim da je verovatno da su planovi Amerikanaca da podele Ukrajinu. Kao i obično, deliće se duž Dnjepra. Naravno, Amerikanci imaju planove, ali šta mislite? Da su imali planove da zaštite Ukrajinu, obezbedili bi oružje, a možda bi poslali ovde nosač aviona, kao što su uradili u Izraelu, poslali dva odjednom. Međutim, ovde niko ništa nije poslao, jer su se šale sa nuklearnom silom, završile loše.

Oni će sasvim mirno razmatrati priključenje dela Ukrajine Evropskoj zajednici. Zelenski je sebe doveo u ćorsokak sa svojim kratkovidim savetnicima, odnosno, u situaciju iz koje nije moguće izaći.

On je sve vreme pričao o pobedi, o tome da će Krim biti naš, o tome da nećemo odustati i slično, a trebalo je govoriti potpuno suprotne stvari.

[adsenseyu1]

Sad im je nezgodan kao pregovarač. Mnogo im je lakše da imenuju novog čoveka koji će praviti promene koje odgovaraju svim stranama.

Naime, potpisaće, po mogućnosti pre izbora američkog predsednika, sporazum o prekidu vatre, zaustaviće rat, dogovoriće se i ubeditti Ukrajince, da nema ništa loše što su već izgubili 23% teritorije i što će izgubiti još par.

Dalje, pristaće da Ukrajinu reorganizuje na zahtev Rusije na nov način. Na kraju krajeva, Rusija neće stati“, zaključio je Palčevski.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social