UDARNO: Ruski ekspert objasnio zašto su SAD izuzetno uznemirene zbog uništenja ruskog satelita – PUTINOVA OPOMENA

Histerična reakcija, kao i neosnovane optužbe SAD na račun Moskve zbog testiranja novog borbenog kompleksa sposobnog da uništi svemirske satelite u Zemljinoj orbiti, ukazuju da su američke vlasti veoma uznemirene zaostajanjem za Rusijom u oblasti oružja.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Jevgenij Satanovski, komentarišući zvanične izjave predstavnika Vašingtona.

Satanovski je u svom autorskom Telegram kanalu Armagedonik detaljno analizirao reakciju Amerikanaca, a takođe je objasnio zašto su oni izuzetno nervozno reagovali na rušenje starog satelita u orbiti od strane Rusije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Jevgenij Satanovski je pre svega podsetio da optužbe SAD protiv ruskog Ministarstva odbrane nemaju nikakvog osnova. Tako su ruski stručnjaci pokazali dokaze da su ispitivanja protivsatelitskog naoružanja obavljena uz sve mere bezbednosti, a takođe da nisu predstavljala nikakvu pretnju za druge letelice i Međunarodnu svemirsku stanicu.

Prema rečima politikologa, nisu bez razloga američke vlasti tako krajnje nervozno reagovale na ruska ispitivanja novog borbenog kompleksa, koji su uništili sovjetski satelit.

Poslednji napadi Sjedinjenih Država na Rusiju jasno pokazuju da je Vašington bio neprijatno iznenađen prisustvom ovakvih sistema u ruskoj vojsci.

Satanovski je izrazio uverenje da su Amerikanci veoma uznemireni zbog novih testova, pošto su počeli da shvataju kakve će mogućnosti dobiti oružane snage Ruske Federacije, posedujući takvo oružje.

„Izuzetno nervozna i ne previše adekvatna reakcija američkog rukovodstva svedoči da ih je ovo što se dešava uznemirilo, i to snažno“, rekao je Satanovski.

Politikolog je istakao i da reakcija SAD odavno ne iznenađuje Rusiju, budući da je Vašington navikao da osuđuje bilo kakve tehnološke odluke Moskve, redovno izjavljujući da one navodno mogu biti opasne.

Međutim, Amerikanci će morati da se pomire sa novom realnošću u kojoj u oblasti naoružanja znatno zaostaju za Rusijom.

„Jasno je da je sama činjenica da je ruska vojska u stanju da uništi svemirske ciljeve uznemirila američko rukovodstvo do krajnosti. Ali ko je obećao da će im biti lako? Neka sada to podnesu“, zaključio je Satanovski.

Nezavisni vojni analitičari ocenjuju da je američka vojska u velikom šoku jer im sada svi ratni planovi padaju u vodu jer ukoliko započnu bilo kakvu vojnu akciju protiv Rusije, ostaće bez satelita i kompletne navigacije bez kojeg je američka vojska u mat poziciji.

To povlači za sobom zaključak da su pritisci na granicama Rusije potpuno besmisleni.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs