UDARNO: Rusija upozorila Ukrajinu da će joj ako krene u napad uništiti sve ratne brodove i obalsku vojnu infrastukturu

Zvanični Kijev je poluzvanično upozoren da će Crnomorska flota Ruske Federacije u slučaju napada Ukrajine na Krim ili druge ruske teritorije – potpuno neutralisati sve njene ratne brodove i obalsku vojnu infrastrukturu!

Moskva je za to izabrala retko korišćenu formu. Izjavu svog „kapetana prvog ranga u penziji“ koji je izjavio da će Crnomorskoj floti RF za to biti potrebno možda i samo 50 minuta.

U najboljem slučaju, naglasio je, po Ukrajinu: „Do 10 sati! Uostalom, to su vojni standardi savremenih armija“.

„Kapetan prvog ranga u penziji“ – što je u mornarici veliki čin – poručio je svima koji to u Kijevu ne znaju, a i njihovim stranim pokroviteljima, da je Rusija – da bi unapred rešila problem mogućeg napada sa ukrajinske strane – oko Krima i iznad poluostrva postavila „mehur zabrane pristupa“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Dodao je da ruska vojna baza kod Novorosijska raspolaže svim za to potrebnim pomorskim, avijacijskim, artiljerijskim i raketnim i drugim sredstvima.

Precizirao je da ima u vidu i efektive ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, Vazdušno-desantnih snaga i Korpusa pomorske pešadije.

Istovremeno, naglasio je, da ne može da zamisli da Rusija prva napadne Ukrajinu i da će, sasvim sigurno, samo uzbratiti na eventualni napad.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Kijev horor pričama o `ruskoj opasnosti` maskira svoje podrivanje sporazuma iz Minska.

Posebno je ukazao da se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne protivi izazivanju incidenata u Donbasu, nadajući se pomoći Zapada.

Ukrajinski poslanika Renat Kuzmin, iz stranke Opoziciona platforma – Za život, izjavio je da ratoborna retorika Kijeva nije slučajna jer se „sprema za pravi rat“.

Indidkativno je i da je poznati moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov povodom aktiviranja američke mornarice u Crnom moru, rekao da su „Amerikanci okupili grupu brodova radi provociranja“ Rusije, a da bi realna upotreba tih brodovi i aviona protiv Rusije „bila ravna samoubistvu“.