UDARNO: Rusija pronašla protivotrov: Otimanje zlatno deviznih rezervi od Rusije završiće se za Zapad teškim porazom

Andrej Suzdalcev, stručnjak iz oblasti ekonomije i političkih nauka, izjavio je da je pre deset godina Ruska Federacija bila prinuđena da se nosi sa kolosalnim komercijalnim dugom koji je dostigao oko sedam stotina milijardi dolara.

Ovaj iznos je bio veći od ukupne državne rezerve, izražene u zlatu. U ovom trenutku, ukupan iznos duga je postao mnogo manji, ali sama činjenica njegovog postojanja može biti od koristi za Rusiju.

„Prema poslednjim podacima, ovaj komercijalni dug je oko 400 milijardi. Postojala je takva formula da ako se naše zlatno-devizne rezerve, koje su završile u rukama Zapada, prebace u Ukrajinu, onda će isplate naših kompanija zapadnim kreditorima konačno biti prebačene na našu Centralnu banku, a Zapad neće dobiti ništa“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

On je podelio svoje mišljenje da se zapadni establišment ne usuđuje da prisvoji imovinu Ruske Federacije zbog toga što će svetska zajednica nakon slanja ruske imovine u Kijev saznati za pravo stanje u Ukrajini.

Kako je ranije preneo Javni servis, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev podelio je mišljenje da zapadne države pokušavaju da stvore pravni okvir kako bi zaobilazeći zakone ukrale imovinu Ruske Federacije koja je zaplenjena.

Ovakvu tačku gledišta on je demonstrirao govoreći o rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o naknadi Ruske Federacije za štetu Ukrajini.

Političar je pozvao međunarodnu organizaciju da odobri slične rezolucije u vezi sa obeštećenjem Sjedinjenih Država za štetu koju su naneli Jugoslaviji, Vijetnamu i Iraku.

Webtribune.rs