UDARNO: Putin razgovarao sa predsednicima Venecuele i Kube – ODOBRENO …

Ruski lider je uspešno razgovarao sa liderima Kube i Venecuele o vojno tehničkoj saradnji, izveštava većina ruskih medija.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je o bližoj vojno-tehničkoj saradnji sa liderima Kube i Venecuele.

Poznato je da su pregovori bili uspešni. To ukazuje na činjenicu da u slučaju da NATO i Sjedinjene Države ove nedelje ne ispune ruske zahteve za bezbednosne garancije, onda u najkraćem mogućem roku ruski vojni objekti, uključujući i one sa taktičkim naoružanjem, mogu biti samo nekoliko stotinak kilometara od američkih granica.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije iznelo nikakve detalje o ovom pitanju.

U ovom trenutku, neke tenzije između NATO-a, SAD i Rusije su splasnule. To je pre svega zbog činjenice da je Alijansa reagovala na ruska upozorenja i potvrdila odbijanje da rasporedi svoje snage na teritoriji Ukrajine.

Ipak, poznato je da SAD nameravaju da pošalju značajne trupe u istočnu Evropu (a reč je o armiji od 50.000) i, sudeći po video snimcima, stotine komada razne vrste vojne opreme.

Eksperti primećuju da danas nijedna od strana nije spremna za oružani sukob punog razmera. S tim u vezi, NATO i Sjedinjene Države su odustale od planova da pošalju svoje trupe u Ukrajinu, ali je situacija i dalje izuzetno napeta zbog akcija Kijeva, koji se, po svemu sudeći, još uvek sprema da udari na Donbas.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs