UBRZANO ZAOŠTRAVANJE – Specijalni avioni ruske vlade već su primećeni u Venecueli i na Kubi – MISIJA NEPOZNATA

Nakon što je rusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo spremnost za raspoređivanje vojnih baza na teritoriji Kube i Venecuele, a verovatno i ruskog raketnog naoružanja, kao i sistema PVO/Protivraketne odbrane, postalo je poznato da je avion ruske vlade već u Latinskoj Americi

Naime, već nekoliko puta avion ruske vlade viđen je u Venecueli i na Kubi, što jasno ukazuje da ruska strana pregovara da pripremi izuzetno oštar odgovor SAD zbog odbijanja da pregovara i da Rusiji da garancije bezbednosti.

Prema podacima avio servisa „ADS-B Exchange“ i „Flightradar 24“, u protekla tri dana ruski avion Tu-154M, koji prema nekim izveštajima pripada ruskom FSB-u, primećen je više puta i u Venecueli i na Kubi.

Postoje nepotvrđene informacije da bi ruski avion mogao da sleti i na teritoriju Nikaragve, ali takva ruta nije ucrtana u monitoring resursima.

Zvanična svrha prisustva ruskih specijalnih aviona u Latinskoj Americi ostaje nepoznata, ali stručnjaci ne isključuju da Rusija može pregovarati sa Kubom i Venecuelom o razmeštanju ruskih trupa, vojnih baza i infrastrukture u ovim zemljama.

Prema zvaničnom saopštenju Sergeja Lavrova, konačna odluka o razmeštanju ruskih snaga, baza i vojne infrastrukture u Venecueli i na Kubi nije doneta.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs