U Srbiji se ponovo proizvode traktori: Imaju klima-uređaj i 12 brzina

       

Traktor će se prodavati zajedno sa šest priključnih mašina, tako da će imati sve što je potrebno za mala i srednja gazdinstva

Traktor „Majevica 90“ sa savremenom tehnologijom, 90 konjskih snaga, klimom i 12 brzina, naći će se u prodaji krajem leta, a proizvodiće ga firma iz Bačke Palanke „Majevica servis“, iz koje ističu da je prilikom kupovine omogućen period otplate do sedam godina, kao i mogućnost robne razmene.

„Traktor će se prodavati zajedno sa šest priključnih mašina, tako da će imati sve što je potrebno za mala i srednja gazdinstva, ali ovakav tip mehanizacije dobro će koristiti i većim poljoprivrednim gazdinstvima“, rekao je Radovan Komad iz odeljenja prodaje ove kompanije za novosadski „Dnevnik“.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

On je dodao da će više od 50 odsto komponenti u traktoru biti domaće proizvodnje.

„Mi smo ovom prilikom neke delove sami proizveli, ali smo i sarađivali sa 40 kooperanata iz cele Srbije, te je više od 800 komponenti novog srpskog traktora napravljeno u našoj zemlji. Naš traktor ima 90 konjskih snaga, klima uređaj, radio, 12 brzina, hidrauliku napred i nazad tako da jednim prohodom mogu da se rade dve operacije, što „Majevicu 90″ čini jednostavnim za upotrebu“, istakao je Radovan Komad.

Kada je u pitanju cena traktora, navodi se da će biti poznata do kraja leta, pre nego što se traktor nađe u prodaji.

Komad objašnjava da je najviše vremena i uloženo u potragu za firmama u Srbiji koje bi, zajedno sa „Majevicom“, učestvovale u proizvodnji ovog traktora, jer su želeli da bude napravljen od što više domaćih komponenti.

Isto tako, s obzirom na to da se ideja za proizvodnju srpskog traktora javila pre oko dve godine, inženjeri i zaposleni u ovoj kompaniji susreli su se sa izazovima koje je donelo vreme pandemije, i koji su uspešno savladani.

(RT)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure