„Treći svetski rat“ se upravo završava – Rogozin: „Sarmat” će osigurati mir Rusiji za sledećih 30 do 40 godina

Prema njegovim rečima, tehnički podaci omogućavaju da se ruska raketa učini neranjivom za postojeće i buduće sisteme protivraketne odbrane SAD i NATO.

Ruska interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ mnogo je moćnija od drugog strateškog naoružanja, uključujući i američku raketu Minuteman III. Ovo je izjavio šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

„Ovo je projektil koji je mnogo moćniji od drugog strateškog naoružanja, uključujući i raketu Minuteman III koja nam se suprotstavlja, a koja je u službi Sjedinjenih Država. I po globalnosti i po snazi bojevih glava koje se mogu isporučiti na teritoriju zemlje agresora “, rekao je on na TV kanalu „Rusija 24“.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Rogozin je nazvao Sarmat ogromnim uspehom za ruske konstruktore i inženjere i dodao da tehnički podaci čine ovu raketu neranjivom kako za postojeće tako i za buduće sisteme protivraketne odbrane SAD i NATO.

Rusija je 20. aprila uspešno lansirala interkontinentalnu balističku raketu Sarmat.

Ovo je bilo prvo lansiranje u državnom testnom programu. Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin tada je rekao da su serijske isporuke Sarmata ruskim strateškim raketnim snagama zakazane za ovu jesen.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Rogozin smatra da će Sarmat biti u upotrebi sledećih 30 do 40 godina i da će za to vreme Rusija biti sigurna od agresije neprijatelja.

Webtribune.rs