The New York Times: SAD u Ukrajini već indirektno ratuju protiv Rusije

Vodeći dnevni list američke duboke vlasti piše da zvanični podaci ukazuju na to da je Vašington bio umešan u ubistvo ruskih vojnih lidera, a takođe – da je pomogao u napadu na jedan od ratnih brodova

Američko mešanje u rusko-ukrajinski sukob nadilazi pomoć i sve više liči na scenario neprijateljstava u Jemenu – ocenio je The New York Times.

I ukazao: „Prešli smo granicu u Jemenu, I ono što smo uradili u Jemenu veoma je slično ovome što radimo u Ukrajini“.

Američki list navodi i da se poslednjih godina razlika između intervencije i neintervencije sve više zamagljuje.

Delimično i zbog tehnološkog napretka, zahvaljujući kojem je postalo moguće koristiti dronove i organizovati sajber napade. Pritom oružane snage SAD ne napuštaju zemlju niti ostaju na neutralnoj teritoriji.

The New York Times upozorava da SAD već indirektno učestvuju u neprijateljstvima.

Za primer navode da je tokom građanskog rata u Jemenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koristila bojeve glave američke proizvodnje i birala mete pod američkim vođstvom.

Povodom Ukrajine, američki list ističe da je velika vojna podrška Bajdenove administracije u suprotnosti sa rečima američkog lidera o neprihvatljivosti direktnog sukoba NATO-a i Ruske Federacije.

The New York Times piše da zvanični podaci ukazuju na to da je Vašington bio umešan u ubistvo ruskih vojnih lidera, a takođe – da je pomogao u napadu na jedan od ratnih brodova.

Nacrt američkog budžeta za odbranu za narednu godinu predviđa izdvajanje 450 miliona dolara za podršku Ukrajini u obaveštajnoj i bezbednosnoj delatnosti.

To je 150 miliona dolara više nego što je tražio Bajden.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune