TAKO MLAD A TAKO TALENTOVAN PREVARANT: Afera student trese Srbiju, Milan može da odgovara za PREVARU

milan-jevdjic

Slučaj studenta Milana Jevđića se ne stišava, a advokat Aleksandar Radivojević otrkiva da li on za to delo može da krivično odgovara.

„Svako dovođenje nekoga u zabludu, iznošenje činjenica koje su lažne su prevara. Da bi postojalo krivično delo prevare, neophodno je da se iz takve radnje dođe do pribavljanja protivpravne korisi, i na nečiju štetu“, navodi on za TV Pink.

Što se tiče Vesne Popov, koja mu je davala novac jer ga videla na televiziji, on navodi da je reč o klasičnoj zabludi radi pribavljanja protivpravne koristi. Na pitanje novinara da li Milan može da odgovara za to, Radivojević otkriva da je to moguće, ali pod jednim uslovom.

„Može, ali u tom slučaju oštećeni moraju da podnesu krivičnu prijavu. Kada bi do toga došlo, ne bi se to ustanovljavalo na televiziji, već bi u jednom procesu zakonom predviđenom, videlo ko govori istinu, ko ne, ko je davao novac i koliko“, navodi Radivojević.

A šta kaže žena koja mu je dala 30.000 evra

Vesna Popov koja živi u Austriji oglasila se na Fejsbuku povodom prašine koja se podigla oko priče studenta Milana Jevđića, navodeći da mu je ona slala 500 evra svakog meseca već pet godina, ali je i otkrila kako je saznala da je prevarena.

Njenu ispovest, koju je objavila javno tako da svi mogu da vide, iako je njen profil zatvoren, prenosimo u celosti:

„Iako je prošla je čitava nedelja, od kako se mladi „gospodin“ Milan Jevđić pojavio u emisiji Tatjane Vojtehovske, „Život priča“, koristim priliku da se obratim javnosti i iskreno se nadam da će se mnoge stvari pojasniti.

Dužna sam to vama, sebi, a posebno gospodinu Pavloviću, koji je prvi javno istupio protiv dotičnog gospodina i podelio Srbiju – kako prenose mediji. Da nije bilo gospodina Pavlovića, ne bih znala da nisam jedina koja je želela da bude humana i pomogne mladom čoveku u nevolji.

Ja sam za njega čula 2012. godine, kada se pojavio na TV Prva, sa takođe sličnom, tužnom pričom, tada dečaka, koji se, ne svojom voljom, u ranim godinama osamostalio i borio za bolji život.

Ne razmišljajući puno, pronašla sam načine i stupila sam sa njim u kontakt , te i počela finansijski da mu pomažem, što je trajalo sve do februara 2018.god, ukupno oko 5 godina. Zašto sam prestala da mu pomažem i zašto ne želim više nikakav kontakt sa njim?

milan-jevdjic-instagram

Odavno nije više onaj naivni, strašljivi dečak, kog sam upoznala 2012. godine. Sada je to sasvim druga osoba… Možda je uvek bio takav, a da ja to do skora nisam ni naslućivala.

Lično sam ga videla dva puta u Beogradu, u restoranu, i četiri puta me je posetio (10-14 dana), za ovih pet godina. Bio je gost u mojoj kući dva puta za Božić, a slike koje ste videli su slikane u mojoj kući.

Nisam ga nikad kontrolisala, nisam ga ni sa čim uslovljavala, nisam znala da stanuje kod gospodina Pavlovića, besplatno i verovala sam mu da novac koji mu šaljem koristi za stan, hranu, odeću i izlaske, kad za to ima vremena.

Sam mi je rekao da mu je 500 evra sasvim dovoljno za studije, koje je redovno, mesečno, dobijao od mene, a nekad i više, ne računajući razne poklone i pakete koje sam slala.

Zadnjih godinu-dve, dana, počela sam da sumnjam u istinitost njegove priče. Uveravala sam prvenstveno sebe da je to neki prolazni mladalački period, što se nažalost, pokazalo netačnim.

Moje sumnje su se potvrdile njegovom iznenadnom posetom 13.02. 2018,god, a jedini razlog posete je bio, što sam mu smanjila sumu novca koju mu šaljem i što sam više puta pokušala da prekinem svaki kontakt sa njim.

Ugostila sam ga kako sam prvenstveno vaspitana i kako dolikuje svakom gostu, a zauzvrat sam dobila raskalašno i bahato ponašanje sa njegove strane… Uništena posteljina i krevet crnim vinom, zapušena WC šolja (instalater je intervenisao I naravno sama sam to platila), svakodnevno opijanje itd.

Tom prilikom sam više puta čula od njega da je snimljena emisija o njemu u „Život priča“, sa njegovim jedinim ciljem, ciljem da nadje novog sponzora, jer mu svote novca od mene, nisu bile dovoljne.

Po njegovom odlasku prekinula sam svaki kontakt sa njim. Sramota je da tvrdi kako je bio gladan, kako je bio sam bez igde ikoga i bez pomoći, a mogu da tvrdim i dokažem sa kojom sumom novca je raspolagao dobijajući od mene i ne računajući iznose od gospodina Pavlovića.

Mišljenja sam da ovde nema mesta za sažaljenja, već za ozbiljno preispitivanje tužilastva i državnih organa, jer mu namere nikako nisu bile čiste. Srbija ima deleko potresnijih zivotnih priča od njegove i ne zaslužuje da ovakve, manipulatorske, koje se igraju ljudskim emocijama“, napisala je Vesna Popov.

(TV Pink)