Naslovnica SPEKTAR Svet u neverici – Ruski tenk razbio američki BMP „Bredli“ sa udaljenosti...

Svet u neverici – Ruski tenk razbio američki BMP „Bredli“ sa udaljenosti od 10 km – VIDEO

       

Na Zapadu su bili iznenađeni objavljenim video snimkom ruskog Ministarstva odbrane, u kojem se tvrdi da je posada ruskih tenkova uspela preciznim gađanjem pogoditi američki oklopni transporter „M2 Bradley“.

Čini se da je zapaljena zapadna tehnika već dugo vreme postala uobičajena čak i u stranim medijima, ali ne i u ovom slučaju. Stvar je u tome što su ruski tenkisti uspeli uništiti neprijateljsko vozilo sa udaljenosti od 9,5 km.

Kako je saopšteno u materijalima vojnog ministarstva, ruska bespilotna letelica za izviđanje otkrila je mesto koncentracije oklopne tehnike protivnika. Nakon toga, komandiri su zadali tenkistima borbeni zadatak – da unište tu „košnicu“.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Bez mnogo razmišljanja, posada se kretala ka skrivenim pozicijama, odakle su otvorili vatru prema protivnicima, nanoseći im snažan vatreni udar.

Treba napomenuti da tenkisti čak nisu stupili u vizuelni kontakt s neprijateljem, već su delovali na daljinu. U velikoj meri to je bilo postignuto uz pomoć bespilotne letelice koja je vršila korekciju paljbe.

Kasnije, nišandžija-operater tenka T-80BVM pod nadimkom „Maestro“ izvestio je o uništenju američkog oklopnog transportera M2 Bradley. Zatim je stigla informacija od samog komandanta T-80BVM tenka, koji je pojasnio sve detalje uspešnog lova.

„Na zaklonjenu pešadiju protivnika, naša posada je izvršila udar šrapnelno-eksplozivnim projektilom. Nakon toga, njihova jedinica se povukla na početnu liniju. Naš tenk je takođe napustio svoju poziciju da bi izbegao mogući protivudar neprijatelja“, dodao je.

U međuvremenu, već se pojavila potvrda da cilj ruskih tenkista nisu bili lažni ciljevi ili kombajn za žetvu, već upravo aktivni M2 Bradley. O tome, između ostalog, govore i zapadni mediji.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu1]