Naslovnica SPEKTAR Svet ovo neće preživeti – SAD poslale nuklearnu podmornicu tamo, sa oružjem...

Svet ovo neće preživeti – SAD poslale nuklearnu podmornicu tamo, sa oružjem od 5.000 Hirošima

Džil Stajn, kandidatkinja Zelene partije na američkim predsedničkim izborima, kaže da američki predsednik, kao i ostali lideri SAD guraju svet u nuklearni rat.

Stajn, koja se već kandidovala na predsedničkim izborima 2012. i 2016. godine, oštro je kritikovala Bajdena, ali i demokrate i republikance zbog davanja podrške Izraelu u njihovom sukobu sa Hamasom. Prema njenom mišljenju SAD guraju svet u pravcu odakle nema povratka.

Njuzvik podseća da je Izrael žestoko odgovorio na napade koje je Hamas izveo 7. oktobra na njihovu teritoriju kada je ubijeno više od 1.200 ljudi, dok je 240 oteto. Čak 14 američkih ratnih brodova poslato je u Mediteran kako bi asistirali Izraelu u njihovom izvođenju napada na Pojas Gaze, ali i kako bi se sprečile druge zemlje regiona da se umešaju u izraelsko-palestinski sukob.

Preneta je i informacija da je poslata i američka nuklearna podmornica.

„Naglasiću da su SAD poslale nuklearnu podmornicu tamo, a u nuklearnoj podmornici imate ogromnu nuklearnu snagu ekvivalentnu 5.000 Hirošima bombi spakovanih u jednu podmornicu”, naglasila je ona u kratkom intervjuu za Njuzvik.

„Svet ovo neće preživeti“, upozorila je, a zatim i upozorila: „Mi nismo u nuklearnom ratu još uvek, ali da li bi mogao da bude pokrenut? Apsolutno. Vidimo da ovo postaje sve opasnije i opasnije, iz dana u dan.”

[adsenseyu1]

Stain, koja je jevrejka, okarakterisala je bombardovanje Gaze kao “genocid”, optužujući Izrael za aparthejd.

„Izrael nema budućnost ako se dozvoli da se ovakvo nasilje nastavi. Pri tom ne mislim samo na odgovor Hamasa. Biće nasilnog otpora na ovaj aparthejd i okupaciju, jer I ako ‘zbrišete Hamas’, doći će nove generacije Hamasa koje će biti još više besne, brutalne i željne osvete”, rekla je američka političarka.

(B92)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social