Naslovnica SPEKTAR Sve je gotovo: Pojavio se ključni razlog da Ukrajina pristane na mir

Sve je gotovo: Pojavio se ključni razlog da Ukrajina pristane na mir

Ukrajina mora da sklopi mir, pošto su njeni gubici dostigli kritičan nivo, napisao je na društvenoj mreži X bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor.

„Ukrajinska faza rata je privedena kraju. Oni gube vojnike brzinom koja je uporediva sa gubicima savezničkih snaga tokom Prvog svetskog rata na Zapadnom frontu. Svaki dan boreći se na Zapadnom frontu 1918-te, gubili smo u proseku hiljadu ljudi dnevno“, napisao je Mekgregor.

Od početka juna, ukrajinske snage pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a.

Ukrajinci, kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da ostvare značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, rekao je u utorak, da su gubici ukrajinske vojske u septembru iznosili više od 17 hiljada ljudi, i preko 2,7 hiljada komada oružja.

Ranije je, bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter procenio, da su Oružane snage Ukrajine tokom letnje kontraofanzive izgubile više od 70.000 vojnika.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social