Naslovnica SPEKTAR SUROVA LEKCIJA: Nakon ponižavanja izraelskog ratnog vazduhoplovstva, neimenovana država odlučila da kupi...

SUROVA LEKCIJA: Nakon ponižavanja izraelskog ratnog vazduhoplovstva, neimenovana država odlučila da kupi ruske sisteme za elektronsko ratovanje „Krasuha“ i „Repelent“

Nepoznata država odlučila je da kupi seriju ruskih sistema elektronskog ratovanja Krasukha. Rusko ministarstvo nije želelo da se izjasni o kome se radi.

Nakon niza uspešnih potiskivanja i onesposobljavanja visokopreciznih izraelskih raketa „stealth“ nad teritorijom Sirije sistemima elektronskog ratovanja porodice „Krasuha“, a poslednji incident zabeležen je pre nekoliko dana, postalo je poznato da određena država namerava da kupi seriju ovog oružja od Rusije.

Neki izvori pretpostavljaju da se radi o vojsci Irana. 

Osim snabdevanja kompleksa porodice Krasuha, takođe je poznato da se planira snabdevanje kompleksa Repelent, čija je nabavka ranije u Teheranu bila aktuelna. Neki vojni izvori navode da se radi o Jermeniji.

IZRAEL U NEVERICI: Nevidljive rakete oborene iznad Libana – To su mogli samo Rusi …

Trenutno je poznato da je Rosoboronekport potpisao ugovor o isporuci sistema elektronskog ratovanja Krasuha i elektronskih sistema Repelent-Patrol. Istovremeno, ne otkrivaju se informacije o tome ko će biti kupac ruske opreme za elektronsko ratovanje.

Treba napomenuti da su ruski sistemi elektronskog ratovanja pokazali izuzetno visoku efikasnost u neutralisanju neprijateljskih krstarećih raketa.

Elektronski sistemi napadača jednostavno otkazuju i raketa ili pada na otvoreno područje, ili zbog prekida satelitske navigacije, rakete umesto svojih meta pogađaju pustinju.

Webtribune.rs