Naslovnica ŽIVOT Sunce ipak ne uzrokuje rak kože, problem je nešto drugo

Sunce ipak ne uzrokuje rak kože, problem je nešto drugo

krema za suncanje2

Nedavno je u Huffington Post-u objavljen članak koji upozorava na opasnost od raka kože, sunčanja, solarijuma i ostalih modernih tretmana. Cilj je bio da se svetu dočara surova realnost lečenja raka kože, zatim štetnost sunčevih zraka i upotreba solarijuma. Rak kože zna da bude veoma ozbiljan.

Međutim, da li stvarno možemo okriviti sunčanje ili solarijume? Ako ne možemo, šta zaista uzrokuje rak kože?

[adsenseyu1]

Najčešći oblik raka na svetu je danas nemelanomski rak kože. Rak kože je danas gotovo potpuno van kontrole. Najpoznatije rešenje današnjeg doba jesu kreme za sunčanje, lekovi za suzbijanje imunog sistema i laserski tretmani opekotina. Nažalost, zapadnjački tretmani nikad ne rešavaju pravi uzrok problema. Zbog toga su za sve okrivljeni sunčevi i UV zraci.

Ipak, to nije sasvim tačno. Zapravo, poslednje što treba da uradite ako imate rak kože jeste da stavite kremu za sunčanje. Zapravo, sunčevi zraci nas štite od raka kože u većem broju slučajeva zahvaljujući važnoj ulozi vitamina D.

Nemoguće je da su sunčevi zraci krivi za rak, jer stopa obolelih od raka kože raste eksponencijalno u poslednjih 100 godina, a Sunce postoji otkad je sveta.

Glavni fizički uzroci raka kože

Evo koji faktori utiču na pojavu raka kože, a koje možete da izbegnete:

  1. Toksični proizvodi za kožu

Pre oko 100 godina, nije bilo nikakvih toksičnih proizvoda za kožu. Postavite sebi pitanje kakve ste sve toksične proizvode stavili na svoje lice i kožu tokom svog života. Ono što žene svakodnevno rade jeste da prekrivaju svoje lice rumenilom, puderom, maskarom, ajlajnerima, sapunom, sredstvima za čišćenje, kremama itd.

[adsenseyu4]

Ukoliko bacite pogled na sastojke ovih proizvoda, shvatićete da su oni veoma toksični. Toksičnost je jedan od glavnih fizičkih uzroka nastajanja raka jer toksini truju organizam.

Pored toga, mi redovno izlažemo svoju kožu raznim dezodoransima, kupkama, šamponima, kondicionerima, parfemima, penama za brijanje, losionima itd. Obavezno pročitajte deklaraciju proizvoda koje koristite. Naša koža upija sve što se na nju nanese, a zatim to dospeva u naš organizam. Ovih toksina nije bilo pre 100 godina. Ti sastojci su 100% toksični.

Lepota ima skupu cenu danas , pogotovo zato što su toksini protkani u sve proizvode za lepotu.

  1. Kreme za sunčanje

Jeste li bacili ikad pogled na toksične sastojke koje sadrži veći broj krema za sunčanje? Ironija je u tome da koristimo toksične proizvode kako bismo zaštitili svoju kožu koja oboleva zbog toksina. Postoje organske alternative koje su mnogo zdravije.

  1. Šećer

Pre sto godina, prosečna osoba je konzumirala oko 2 kile šećera godišnje. Sada se procenjuje da ta brojka iznosi negde oko 60-90 kilograma godišnje. Ništa ne šteti više vašoj koži od prerađenog šećera. Šećer je neverovatno toksičan i zapravo lišava organizam drugih vitalnih nutrijenata. Ukoliko imate bilo koji oblik raka, radi svog zdravlja prestanite da konzumirate proizvode sa šećerom. Nemojte tolerisati čak ni male količine.

Brojna istraživanja potvrđuju da se rak hrani šećerom. Pošto se šećer danas nalazi gotovo u svemu, stalno morate čitati deklaracije. Čak i voće svedite na minimum dok se u potpunosti ne izlečite. Pored šećera, izbegavajte sve oblike mlečnih proizvoda, kukuruz, genetski modifikovane proizvode od pšenice i polinezasićena ulja. Ovi proizvodi su svi veoma štetni za one koji boluju od bilo kog oblika raka.

[adsenseyu1]

  1. Nedovoljno povrća

Zdrava koža dolazi iznutra. Zdrava unutrašnjost proizvodi zdravu spoljašnjost. Povrće je hrana sa najviše nutrijenata na planeti. Trebalo bi da unosimo bar 6-8 porcija organskog povrća dnevno. Većina ljudi unosi jedva 1-2 porcije dnevno i ono obično nije organsko već je puno toksičnih pesticida.

Ukoliko ne volite da jedete povrće, napravite sok. Najbolje bi bilo da u sok ubacite kelj, blitvu, zelenu salatu, spanać, listove cvekle itd. Šargarepe su takođe veoma jeftine, a jako su dobre za kožu.

Takođe je važno dovoljno vežbati, ograničiti ili obustaviti unos alkohola, prestati pušiti i piti velike količine vode.

Zdrav život je najbolja prevencija raka

Gore navedeni faktori najviše utiču na zdravlje kože. Sunce u većem broju slučajeva uopšte nije problem. Energija Sunca daje život. Kreme za sunčanje i samopotamnjivanje nisu rešenje. Ne treba nam zaštita od Sunca, već zaštita od nezdravog načina života. Kada idete na plažu, budite na suncu 15-20 minuta, a zatim se sklonite. Nije potrebno puno sunca za zdrav život, ali nam je ono ipak potrebno.

Naravno, treba napomenuti da preterano izlaganje suncu može povećati vaše šanse da dobijete rak kože. Ni u čemu ne treba preterivati. Uz umereno izlaganje suncu, izbegavanje solarijuma i zdravu ishranu, naša koža će takođe biti zdrava.

Webtribune.rs