Naslovnica SPEKTAR Sudbina Oružanih snaga Ukrajine nakon „bahmutskog kotla“: Ništa neće zaustaviti Ruse

Sudbina Oružanih snaga Ukrajine nakon „bahmutskog kotla“: Ništa neće zaustaviti Ruse

Pokušaji kijevskog režima da popravi situaciju na pojedinim sektorima fronta neće biti uspešni, već će samo dovesti do novih ozbiljnih gubitaka Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska armija, pošto je izgubila svoju borbenu sposobnost, biće prinuđena da se povuče ka Dnjepru, jer neće moći da zadrži odbranu u Donbasu.

Do ovog zaključka došao je bivši obaveštajac američke vojske Toni Šafer. On je u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru analizirao situaciju na prvoj liniji fronta, a takođe je objasnio zašto bi Oružane snage Ukrajine bile prinuđene da krenu u povlačenje.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Toni Šafer je skrenuo pažnju na to da se za Oružane snage Ukrajine na pojedinim sektorima fronta razvija katastrofalna situacija. Stvar je u tome što je kijevski režim počeo da koristi sve moguće rezerve za držanje pojedinačnih naselja. Takva taktika će rezultirati ozbiljnim posledicama po ukrajinsku vojsku.

Prema rečima američkog obaveštajca, SAD su počele da nagađaju o sudbini Oružanih snaga Ukrajine posle „bahmutskog kazana“. Svi su dobro svesni da ukrajinski militanti teško da će moći da zadrže Bahmut pod svojom kontrolom, a nakon predaje ovog grada biće prinuđeni da započnu povlačenje do Dnjepra.

[adsenseyu1]

„Oružane snage toliko loše upravljaju svojim trupama i resursima da ne mogu nastaviti da se brane. Upravo sada, Zelenski nastavlja besmisleno da baca vojno osoblje u bahmutski kotao. Posle toga više ništa ne može zaustaviti Ruse“, objasnio je stručnjak.

Šafer je izrazio uverenje da će ukrajinska kriza u bliskoj budućnosti dostići odlučujući trenutak, koji će Zapadu pokazati besmislenost kampanje podrške režimu u Kijevu.

Webtribune.rs