Naslovnica U FOKUSU Strmoglavi pad interesovanja za nemačke proizvode

Strmoglavi pad interesovanja za nemačke proizvode

Na loš rezultat je značajno uticao pad industrijskih porudžbina u sektoru prozvodnje prevoznih sredstava – brodova, vozova, letelica, vojnih vozila – gde je broj narudžbina u martu opao za 47,4 odsto u odnosu na prethodni mesec

Broj industrijskih porudžbina u Nemačkoj u martu pao je za 10,7 odsto u odnosu na prethodni mesec, saopštio je danas nemački Savezni zavod za statistiku Destatis. Ovaj broj je za 11 odsto manji u odnosu na isti mesec prošle godine.

Pad broja industrijskih narudžbina, koje su ključno merilo tražnje za robom, u Nemačkoj je najveći od aprila 2020. godine, što je tada bila posledica pandemije virusa korona, navodi se u saopštenju Destatisa.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Na loš rezultat je značajno uticao pad industrijskih porudžbina u sektoru proizvodnje prevoznih sredstava – brodova, vozova, letelica, vojnih vozila – gde je broj narudžbina u martu opao za 47,4 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Broj narudžbina iz inostranstva je pao za 13,3 odsto, a broj domaćih porudžbina za 6,8 odsto u odnosu na prethodni mesec.

[adsenseyu1]