Naslovnica IZA OGLEDALA Strah u Americi: Dolazi opasnost – Vanzemaljci ili Rusi?

Strah u Americi: Dolazi opasnost – Vanzemaljci ili Rusi?

Ovog proleća američke vlasti su se ozbiljno zabrinule zbog pojave velikog broja misterioznih objekata u Atlantiku.

Ako su se ranije, prema vojnim izveštajima, takva zapažanja dešavala 1-2 puta godišnje, sada se beleže svake nedelje. Razlog za ovu aktivnost nije jasan, zbog čega je alarmantna.

Dakle, u martu 2023. instrumenti su pokazali na metu koja se kreće na dubini većoj od 1 kilometra.

Dužina objekta je bila oko 10-12 metara. Istovremeno, brzina kretanja dostigla je 270-300 čvorova.

Ovaj tip podvodnog vozila sa navedenim karakteristikama jednostavno ne postoji u arsenalu SAD. Neki istraživači su se setili projekta Centurion-2.

Cilj je stvaranje malog istraživačko-izviđačkog podvodnog vozila sposobnog za autonomno kretanje na dubini do 5 kilometara. Istovremeno, trebalo bi da dostigne brzinu do 180 čvorova.

Poznato je da konačni model još nije objavljen, a razvoj je u ranoj fazi. Dakle, nema veze između otkrivenih uređaja i tajnog projekta.

Zvaničnici Pentagona smatraju da bi ovo mogla da bude modifikacija ruskog Posejdona, ali je u ovom slučaju sve mnogo gore po Amerikance.

Međutim, ruska strana je na notu nezadovoljstva odgovorila nesporazumom i navela da njeni uređaji ne narušavaju morske granice i da se jednostavno ne mogu nalaziti na obali Sjedinjenih Država.

Od prošle jeseni, i naučnici i američka vojska snimili su slične objekte više od 30 puta. Teoretičari zavere smatraju da se to dogodilo zbog ulaska Bermudskog trougla u aktivnu fazu.

Drugim rečima, u nekim momentima u istoriji, određene anomalije imaju tendenciju da postanu aktivnije.

Dakle, interakcija između svetova se povećava. Upečatljiv primer je 1962. Za godinu dana u Bermudskom trouglu nestalo je 56 brodova i 32 aviona. Istovremeno je pronađena olupina samo 6 uređaja. Ostatak je, prema istraživačima, pao kroz portal u drugu stvarnost.

Ako je hipoteza tačna, onda je bolje da u bliskoj budućnosti ne plivate i ne letite iznad Bermudskog trougla. Međutim, vojska veruje da ovi uređaji nemaju ništa zajedničko sa paralelnim svetovima.

Predstavnici NOAA koji istražuju okeanske dubine takođe su više puta nailazili na nepoznate podvodne objekte u različitim delovima Svetskog okeana.

Ove godine na brifingu je doneta važna odluka – da se stvori operativno odeljenje koje će identifikovati slučajeve nadzora uređaja i analizirati informacije o njima.

Dakle, imamo tri radne verzije onoga što se dešava:

Teorija zavere – stvorenja iz paralelnog sveta ulaze u naš svet i putuju na svojim uređajima.

Vojska tvrdi da je reč o mahinacijama Rusije koja želi da prikupi što više informacija.

Ufolozi su skloni verziji o vanzemaljskom poreklu objekata, pozivajući se na činjenicu da ako postoji potreba za tajnim delovanjem, nema boljeg skloništa nego u morskoj vodi.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social