Stanovnik Soledara objasnio ogromne gubitke Oružanih snaga Ukrajine i tela poginulih ukrajinskih vojnika u dvorištima

Jedan stanovnik oslobođenog Soledara u DNR-u rekao je za RIA Novosti o kolosalnim ukrajinskim gubicima u gradu, prema njegovim rečima.

On je objasnio da je ukrajinska komanda  u mlin za meso na frontu ubacila sve, i mobilisane i vojnike po ugovoru.

Sada su civili Soledara smešteni u gradu Šahtersku, rekao je u četvrtak načelnik gradske uprave Aleksandar Šatov za RIA.

„Gubici su ogromni. Čak i na zemlji tela su ležala ispred ulaza. Kada su ruske trupe počele da jurišaju na grad, postalo je još očiglednije … Ostaci tela ležali su po celom dvorištu, i niko ih nije odneo – i ne trebaju im, oni su samo meso“, kaže meštanin Soledara.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Prema njegovim rečima, od prvih dana ulaska ukrajinskih trupa u grad bilo je i mobilisanih i dobrovoljaca, kao i vojnika po ugovoru.

„Puštaju mobilisane da se pomešaju sa dobrovoljcima, da nema potpuno mobilisanih i nezavisnih delova, razvodnjavaju to da ne bude predaje, dezerterstva. Na frontu su čak i mršavi i debeli, invalidi, ubacili su sve u miln za meso, sve su vodili“, rekao je čovek.

Ministarstvo odbrane Rusije je u sredu izvestilo da su vazdušno- desantne jedinice blokirale Soledar iz severnog i južnog dela grada, a osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin najavio je potpuno oslobađanje Soledara.

Prema rečima vršioca dužnosti šefa DNR Denisa Pušilina , nakon toga su mogućnosti za oslobođenje Artemovska znatno poboljšane.

Webtribune.rs