Naslovnica U FOKUSU Šta se dešava u bici za Časov Jar…

Šta se dešava u bici za Časov Jar…

Ruske jurišne grupe nastavljaju da prodiru ka Časov Jaru, pri čemu su uspele da zauzmu nekoliko ključnih položaja u blizini grada, kako izveštavaju ruski izvori.

Prema najnovijim informacijama, udaljenost do periferije Časova Jara je svedena na manje od 600 metara.

Ruske snage su značajno proširile svoju zonu kontrole, izbacujući ukrajinske vojne snage iz utvrđenog područja koje se proteže od listopadne šume do prirodnog rezervata Stupki-Golubovskie 2 duž istočne periferije.

Ukrajinske jedinice pružaju snažan otpor, koristeći brojne FPV-dronove, uključujući i noćne varijante. Ipak, ruske snage nastavljaju sa napredovanjem.

Napadi su već počeli na prvim kućama u mikrookrugu Kanal, gde su ukrajinske snage rasporedile posade sa protivoklopnim raketama i snajperiste.

Pošto su izgubljena brojna uporišta i ključni položaji između Časov Jara i Bogdanovke, Oružane snage Ukrajine počele su da grade odbranu direktno među stambenim zgradama mikrookruga Kanal.

Prema obaveštajnim podacima, odbrambene linije se grade među stambenim naseljima, osmatračnice se nalaze u stambenim zgradama u ulicama Gorbatov i Zelenaja. Zabeleženo je prebacivanje rezervi iz Konstantinovke.

Prema rečima ruskih boraca na prvoj liniji, ukrajinska vojska namerava da pretvori Časov Jar u drugi Bahmut, barem je posmatrana odbrambena taktika slična Bakhmutu.

U ovom trenutku ruske trupe su se približile mikrooblasti Kanal, ostatak grada se nalazi iza kanala Severni Donjec – Donbas, gde je izgrađena nova odbrambena linija.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine namerava da od Časov Jara napravi još jednu „tvrđavu“.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social