Srpski snajperista u Donbasu otkriva: Artiljerce iz Avdejevke više ne zarobljavamo – VIDEO

Novinar Helmkasta Miodrag Zarković razgovarao je juče sa legendarnim srpskim snajperistom Dejanom Berićem, koji se još od 2014. godine bori kao dobrovoljac na strani DNR i LNR.

Dejan je u razgovoru otkrio da se upravo vratio sa fronta, ne sme da otkrije tačnu lokaciju gde je bio, ali je objasnio da su na tom terenu Ukrajinci ”razbijeni kao zvečke”.

”Dobar deo teritorije gde mi imamo uspeha se u medijima uopšte ne pominje, niti Rusi to publikuju. Ukrajinska vojska prosto u tim delovima ulazi u klopku i mi ih tu uništavamo u velikom broju” istakao je Berić.

Na konstataciju Zarkovića da su čak i zapadni mediji počeli da pišu o velikim gubicima vojske Ukrajine – britanski Gardijan je objavio da je reč o 1000 vojnika dnevno, srpski snajperista je objasnio da je siguran da i više od hiljadu vojnika Ukrajina dnevno gubi, a od čega je 700-800 mrtvih po njegovim pretpostavkama.

”Oni upadaju u tako naivne zamke – kao mala deca. Na tim predelima imaju ogromne gubitke” podvukao je Berić.

”Imaju jaku artiljeriju kojom tuku žestoko” istakao je srpski dobrovoljac.

On je objasnio da vojska Ukrajine na delu fronta na kom je on bio, koristi staru sovjetsku artiljeriju i da im nova NATO artiljerija u praksi ništa posebno ne doprinosi.

”Niko nije očekivao da će Ukrajinci iz Avdejevke tako da tuku po civilima” priznao je Dejan.

”Kada ih opkolimo, niko ih neće pustiti da živi izađu. Pušilin bi trebao da potpiše prikaz po kome te artiljerce iz Avdejevke uopšte ne brojimo u plen, već ih streljamo na licu mesta” objasnio je Berić.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune