Srđan Đoković: „Bombardovanje im nikada neću oprostiti“

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, u nedavnoj izjavi se prisetio NATO bombardovanja, a njegove reči su obišle svet i odjeknule kroz svetske medije.

Đoković je gostovao u emisiji „Preživeli“ na televiziji K1 i tom prilikom se prisetio događaja iz devedesetih godina prošlog veka.

Đoković je istakao i da je njegov sin postao tolika mentalna gromada zbog odrastanja u Srbiji.

„Bio sam na ivici egzistencije, bilo je strašno teško. Novak je stasavao u vreme bombardovanja, plate su pre toga bile dve, tri marke.

Bombardovanje im nikada neću oprostiti“, naveo je Srđan.

On je podsetio da je Novak za vreme bombardovanja imao 12 godina.

„Ogromna bomba je pala na Rakovicu, sva stakla u našem stanu na Banjici su popucala, popadali smo sa kreveta, pobegli smo u hodnik… To su traume koje ostaju za ceo život“, istakao je Srđan.

Raša tudej je, prenoseći tu izjavu, podsetila i na Novakove reči o odrastanju u Srbiji.

„Budili smo se svake noći oko dva, tri ujutru, dva i po meseca. Ta iskustva su me učinila šampionom, očvrsnula su me, učinila su me gladnijim za uspehom“, govorio je Novak 2011. godine.

Srđan Đoković je u intervjuu za Sputnjik takođe govorio o okolnostima u kojima je jedan momak sa Banjice, njegov sin, rastao i stasavao u šampiona.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE