Naslovnica IZA OGLEDALA Sprema se nacrt zakona koji će pozatvarati vegetarijance

Sprema se nacrt zakona koji će pozatvarati vegetarijance

gfre43fdf

Članovi parlamenta u Italiji razmatraju novi zakon koji će onemogućiti roditeljima da navikavaju decu na vegetarijansku ishranu. Roditelji koji budu to činili će moći da dobiju i do 4 godine zatvora i da rizikuju da im deca budu oduzeta ako se ovaj kontroverzni nacrt odobri.

Uprkos tome što milioni roditelja širom sveta hrane svoju decu mesnim prerađevinama i genetski modifikovanom sojom i kukuruzom, za koje je dokazano da su štetni po ljudsko zdravlje, italijanski parlament pokušava da zabrani veganima da poboljšaju zdravlje svoje dece, piše Undergroundreporter.org.

[adsenseyu1]

Uprkos tome što neki smatraju da je konzumiranje životinja varvarski čin u odnosu na krčenje prašuma, Elvira Savino iz konzervativne partije veruje da roditelje koji hrane svoju decu biljkama treba zatvoriti.

Njen nacrt zakona navodi da je vegetarijanska ishrana „lišena esencijalnih elemenata koji su neophodni za zdravlje i rast dece“.

Ovaj nacrt zakona, koji predviđa hapšenje roditelja na četiri godine ukoliko njihovo dete razvije medicinski problem zbog vegetarijanske ishrane, ignoriše niz zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju deca koja redovno jedu meso, mesne prerađevine i genetski modifikovanu hranu.

Pored toga što pružaju svojoj deci alternativni izvor vitamina B12, koji se obično nalazi u namirnicama životinjskog porekla, roditelji koji hrane svoju decu vegetarijanskom ishranom spašavaju svoju decu od velike količine prerađenog šećera, prerađenih ugljenih hidrata, veštačkih boja, hormona, pesticida i drugih štetnih hemikalija.

[adsenseyu5]

Ustanovljeno je da samo isključivanje crvenog mesa iz ishrane može da produži život i smanji rizik od određenih vrsta raka, a opet Italijani žele da zatvore roditelje koji žele da zaštite svoju decu od takve sudbine.

Savino smatra da vegetarijanska ishrana treba da bude slobodan izbor i da je apsurdno nametati je deci iz fanatičkih, religijskih ili drugih razloga bez medicinske konsultacije i naučnih osnova.

Proizvodnja mesa danas igra veliku ulogu u svim poljoprivredama sveta, ali činjenica je da i potražnja za organskim voćem i povrćem sve više raste. Stoga je verovatno da se preko politike vodi izvestan rat za obradivu zemlju.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]