ŠOKANTNA ANALIZA SRPSKOG ANALITIČARA: Sve ovo će pasti, srpska vojska će biti na albanskoj granici – OVO ĆE SE DOGODITI – VIDEO

foto-ministarstvo-odbrane-srbije3

Gost najnovijeg „Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je poznati advokat i ekonomsista Branko Pavlović.

Ukazujući na podanički odnos vlasti prema strancima Pavlović upozorava: – Imamo vlast koja i o Nemačkoj i o EU i o svim tim projektima stranih investicija govori lepše i bolje od bilo kog Nemca i bilo kog čoveka u Briselu.

Mi kad slušamo naše najistaknutije političare mi ćemo lako primetiti da su oni više zadovoljni Junkerom ili Hanom i tamo nekim birokratom od bilo koga u Briselu. Oni (predstavnici Brisela) čak ni o sebi ne govore tako kako ih predstavlja naša vlast. To je toliko besmisleno i nema veze sa realnošću da je to smešno.

Osvrćući se na tektonske potrese koji se dešavaju u EU Pavlović upozorava: – Sa Britanijom koja je otišla u BREGZIT, sa jednom Italijom koja bi otišla iz EU ili Evro zone napravljena bi destabilizacija enormnih razmera.

Ta priča da ima da se poštuje sve ono što je zacrtano od strane Brisela će se sudariti sa jednom strašnom podrškom građana onim političarima koji kažu NE Briselu i koji hoće da vode računa o svojim građanima.

Ukoliko bi se sada zaoštrilo do kraja suštinski istu politiku kao i Italija vodi i Portugal i Španija i Grčka i Mađarska i Slovačka i Češka, pa do nekle i Poljska i Austrija u određenoj meri.

Taj blok država koji neće više da mu neko stoji nad glavom i da mu određuje šta treba da radi je toliko velik da će praviti toliko tenzija, toliko sukoba da će to Nemcima postati neisplativo.

Poentirajući svoje viđenje o EU Pavlović zaključuje: – EU je koncept namenjen velikima. Svi koji nisu veliki u osnovi kroz EU ulaze u neku vrstu neokolonijalizma. I kad se budu na kraju okrenuli i podvukli crtu videće da su se razvijali mnogo sporije i mnogo lošije nego što bi mogli da nisu ulazili u tu vrstu udruživanja.

Da ne govorimo o pražnjenju stanovništva. Ako pogledate bivše države Jugoslavije ukupan broj stanovnika koji se iselio je pet miliona. Pet miliona više ne živi ovde! To je jedan monstruozan sistem koji je manje više napravljen za Nemce.

Govoreći o antiglobalizmu Pavlović je precizirao i de fakto definisao šta danas znači biti antiglobalista: – U pitanju je pokret protiv političkog modela vladanja koji je pažljivo dizajniran na način da nema ko da mu se suprotstavi u situaciji kada on (pomenuti politički model) sa vrha pre svega preko finansijske, vojne i medijske moći zapravo hoće da vlada nad celim svetom.

VIDEO:

Ukazujući na proces depolitizacije kod ljudi Pavlović naglašava: – Oni kažu, ma ne gledaj svoj mali život pusti to gore. A kad ti pustiš to gore onda on gore postavi koga on hoće i sprovodi svoj strani interes. I onda ti kažeš ovde ništa ne valja, ajde da bežim u inostranstvo. A u inostranstvu te isti on čeka tako da nemaš gde da pobegneš. Ako ne napraviš ovde bolje društvo nigde te bolje društvo neće sačekati.

Govoreći o KiM i o Vučićevoj politici “Evo ti ništa i drži ga čvrsto“ za južnu srpsku pokrajinu Pavlović zaključuje: – Za deset godina će naša vojska biti na granici sa Albanijom u sasvim normalnoj varijanti. Ja mislim da je stvarno došlo do zastoja. I sad u tom zastoju njima curi peščani sat zbog ovih izbora unutar EU gde mogu (na vlast) još više na potez da dođu oni koji kažu – šta je vama, zašto bismo mi ugrožavali Srbiju uopšte radi nekog muslimanskog elementa koji sutra treba da nam se širi, a koji je inače razbijen kriminalom.

Pored toga ovaj referendum u Makedoniji je pokazao, ono što mi znamo na KiM, da Albanaca uopšte nema toliko koliko se tvrdi. Jer ukoliko je na referendumu 35 odsto sa svim krađama, pa koliko u Makedoniji ima Albanaca? Deset posto, možda jedanaest. Dakle, sva vremena im cure, ovima koji bi hteli da se mi odreknemo KiM i oni vrše pritisak i imaju problem kako da to sprovedu i idu na razgradnju rezolucije 1244, a to je, između ostalog formiranje tzv.vojske Kosova. U emisiji se govorilo i o najavi povlačenja SAD iz ugovora nuklearnim raketama srednjeg dometa sa Rusijom i posledicama te odluke po ceo svet.

(Pravda, Politikon)