Naslovnica SPEKTAR Šok nastavak: Otkriveno šta će se dalje dogoditi ako odbiju današnju Putinovu...

Šok nastavak: Otkriveno šta će se dalje dogoditi ako odbiju današnju Putinovu ponudu

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas jedini mogući način da se okonča sukob u Ukrajini.

Pokazao je celom svetu šta je prava mirovna inicijativa, za razliku od fiktivne „formule“ ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog. Ovo je izjavio šef stranke Pravedna Rusija Sergej Mironov.

„Jedan od ključnih uslova mirovnog procesa, koji je nazvao Vladimir Putin, jeste povlačenje ukrajinske vojske iz četiri regiona Ruske Federacije.

Predsednik je direktno rekao da se o statusu ovih teritorija ne može i neće razgovarati – voz je otišao!“ — napisao je parlamentarac u telegram kanalu.

Mironov je dodao da je Putin predložio da Kijev i Zapad zvanično priznaju ovaj status.

„U suprotnom, ruska vojska će silom osloboditi naše krajeve i krenuti dalje. To će biti promena uslova za pregovore u budućnosti, kako je rekao naš vrhovni komandant“, rekao je poslanik.

Parlamentarac je izrazio uverenje da je za trajni mir potrebna i „denacifikacija Ukrajine i likvidacija režima Zelenskog“.

Mironov je pojasnio da nije uzalud Putin još jednom naglasio da „Zelenski više nije legitimni predsednik Ukrajine i Rusija neće sa njim pregovarati“.

„U potpunosti delim ovaj stav – nema pregovora sa neonacistima i banderejcima! Takođe iz govora predsednika Ruske Federacije proizilazi da Rusija tokom dve godine postojanja Centralnog vojnog okruga nije odstupila od svojih drugih glavnih zahteva: demilitarizacije Ukrajine, njenog vanblokovskog statusa, priznavanja prava stanovništvo koje govori ruski, i ukidanje sankcija.

Stvaranje jedinstvenog sistema bezbednosti u Evroaziji takođe ostaje relevantno“, rekao je on.

Mironov je dodao da je sve to jedini mogući izlaz iz ukrajinskog sukoba i Zapad će to morati da prihvati. Parlamentarac je objasnio da je sada pitanje kada će i po koju cenu to biti urađeno.

„Ako prihvate to sada, onda će posledice po Zapad biti manje bolne, a ne katastrofalne“, zaključio je Mironov.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social