Naslovnica SPEKTAR Šojgu upozorava – NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB!

Šojgu upozorava – NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB!

Sistematsko granatiranje civila i civilne infrastrukture ruskih regiona odvija se uz direktno učešće Zapada, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije na sednici odbora sekretara SB ODKB. Šojgu je takođe skrenuo pažnju da NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB.

On je dodao da se naporima zapadnih država u Ukrajinu prebacuju plaćenici i ekstremisti međunarodnih terorističkih organizacija.

Raste broj provokacija NATO-a

Šojgu je takođe skrenuo pažnju da NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB, raste broj provokacija u vazduhu.

– Na severnim i zapadnim linijama zone kolektivne bezbednosti povećava se vojno prisustvo Alijanse, raspoređuju novi sistemi naoružanja. Raste broj provokacija u vazdušnom prostoru, održavaju se mnogobrojne vojne vežbe, na kojima se uvežbava i invazija na teritorije zemalja ODKB – naglasio je sekretar SB.

Prema njegovim rečima, očigledan je pokušaj zapadnih zemalja da evroazijski region pretvore u arenu geopolitičke konfrontacije, a u tom cilju koristi se širok dijapazon sredstava, uključujući direktno mešanje u unutrašnja pitanja zemlje, ucene, pretnje.

Novi kampovi terorista u Avganistanu povod za zabrinutost

Pored toga, Šojgu je ocenio da se novi kampovi za pripremu ekstremista pojavljuju u Avganistanu, teroriste prebacuju iz Sirije i Iraka.

Prema njegovim rečima, situacija u Avganistanu izaziva duboku zabrinutost, povećava se verovatnoća širenja terorizma van granica zemlje.

On je dodao da to zahteva efikasne mere stabilizacije situacije u regionu, koja nije moguća bez punog učešća aktuelnih avganistanskih vlasti.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social