Naslovnica SPEKTAR Medvedev o Putinovoj izjavi i promeni spoljne politike Rusije!

Medvedev o Putinovoj izjavi i promeni spoljne politike Rusije!

Zemlje koje smatraju Sjedinjene Države za neprijatelja, naši su prijatelji, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je na svom Telegram kanalu napisao da je izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o potencijalnom slanju ruskog oružja u druge zemlje koje su u sukobu sa Zapadom veoma značajna promena spoljne politike Rusije.

Prema njegovim rečima, Putin je juče prvi put pomenuo mogućnost slanja ruskog oružja u regione koji su u sukobu sa državama snabdevačima Kijeva oružjem.

– Drugim rečima, onima snagama koje su u sukobu sa Amerikom i zemljama NATO-a. To je veoma značajna promena naše spoljne politike. Kako razmišljaju Jenkiji i njihovi evropski psi: mi imamo pravo da isporučujemo bilo koje oružje Ukrajini (tj. neprijatelju naše zemlje), a sve druge zemlje ne mogu da pomažu Rusiji – naveo je on.

Medvedev je dodao da namerno nisu navedeni regioni u koje bi moglo da bude poslato rusko oružje, to mogu biti svi koji smatraju SAD za neprijatelja, što znači da su oni za Rusiju prijatelji.

– Neka sada SAD i njihovi saveznici osete na svojoj koži kako izgleda kada neko treći primeni rusko oružje. Ta treća lica i regioni namerno nisu imenovani, ali to mogu biti svi oni koji Pindostan (Amerika žargonski) smatraju svojim neprijateljima.

Bez obzira na njihova politička ubeđenja i međunarodno priznanje. Njihov neprijatelj je Amerika, znači nama su prijatelji – rekao je on, dodajući da bi želeo da ta primena ruskog oružja bude što razornija po njihove i ruske protivnike.

Neka gore paklenom vatrom ranjivi objekti država koje isporučuju oružje Kijevu, zajedno sa onima koji rukovode tim zemljama, rekao je Medvedev.

– A mi ćemo se radovati njihovim uspešnim napadima na naše zajedničke neprijatelje – dodao je on.

(Sputnjik)

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social